Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Polèmica a Ripoll: l’Ajuntament presumeix d’haver expulsat un sense llar en situació irregular

La CUP ha demanat una moció de censura al·legant que és una "urgència democràtica"

|

- Publicitat -

El partit xenòfob d’Aliança Catalana governa a Ripoll des del passat 17 de juny, i en aquest mes de govern ja ha donat a algunes polèmiques. L’última va succeir el passat dimarts, 18 de juliol, quan el consistori va presumir a través de les xarxes socials d’haver localitzat una persona sense llar dormint al carrer i haver-la lliurat a la Policia Nacional. En el ple de la setmana passada, l’alcaldessa i líder d’Aliança Catalana, Sílvia Orriols, va assumir personalment les competències en matèria d’immigració i seguretat, tenint així l’oportunitat de fer realitat les seves proclames xenòfobes i islamofòbiques.

L’Ajuntament de Ripoll, a través de les xarxes socials d’Instagram i Twitter, ha tret pit d’haver aconseguit expulsar de retorn al seu país una persona immigrant en situació irregular que vivia al carrer. El consistori va informar ahir que la Policia Local de Ripoll havia localitzat a una persona d’origen marroquí dormint a la zona de la Devesa del Pla, refugiant-se de l’onada de calor que ha deixat temperatures rècord arreu del país.  Tanmateix, la situació personal de l’home poc ha importat al consistori i al cos policial local, que després que l’individu manifestés trobar-se en situació irregular, van contactar amb la policia nacional espanyola, que se’l va endur “per tal d’obrir expedient d’expulsió“, segons ha informat l’Ajuntament.

Publicitat

La decisió, així com haver-la presumit a les xarxes socials, on van publicar la imatge de l’home dormint al carrer, ha encès la polèmica a les xarxes socials, però l’alcaldessa l’ha justificada a través de les xarxes socials. “L’Ajuntament de Ripoll i la Policia Local han complert amb el seu deure. És agradable? No. És necessari? Sí. L’altra opció és col·lapsar els serveis socials, el sistema educatiu, el sistema sanitari, i arriscar-se a un augment de la inseguretat, l’incivisme i la delinqüència” argumenta la líder d’Aliança Catalana. Orriols ha afegit: “Si els il·legals tenen via lliure i el suport de les institucions, el fenomen no disminuirà, ans al contrari. Creieu que Catalunya pot absorbir més onades immigratòries sense ressentir-se’n? Creieu que els nostres recursos són il·limitats? Toquem de peus a terra si us plau…”.

Et pot interessar  Aliança Catalana i la derrota independentista

Davant aquesta situació, la formació anticapitalista de la CUP va demanar una moció de censura a Ripoll el passat dimarts. “No pot passar ni un dia més sense que es desallotgi l’extrema dreta de l’Ajuntament de Ripoll. La moció de censura a Orriols és una urgència democràtica. Ni un dia més amb la ultradreta expulsant veïnes, ni un dia més patrimonialitzant l’Ajuntament per governar contra la gent”, ha indicat la CUP.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut