Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Pisarello se suma al bloc republicà en la condemna a la justícia espanyola

El primer tinent d'alcaldia de Barcelona critica amb duresa que no ha tallat amb els "vincles autoritaris" del franquisme

|

- Publicitat -

El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha opinat que la justícia espanyola no ha tallat encara amb els “vincles autoritaris” de la “cultura pròpia de la dictadura” franquista. Així s’ha expressat durant la seva intervenció en l’homenatge als immolats per la llibertat de Catalunya, al Fossar de la Pedrera aquest diumenge al matí, acompanyat del president del Govern, Quim Torra, i la consellera de Justícia, Ester Capella. Pisarello també ha fet una crida a recuperar els valors de la “fraternitat” entre catalans i amb altres pobles peninsulars.
El dirigent de BComú ha lamentat els actuals “atacs a la llibertat” per part de l’Estat, contra dirigents sindicals, artistes i independentistes que són perseguits i empresonats per aquest “poder judicial” que, en les seves “esferes”, sembla “no haver tallat els vincles autoritaris” amb la cultura franquista.

Pisarello ha recordat que l’expresident Lluís Companys, afusellat pels franquistes, també defensava la fraternitat entre els pobles ibèrics. Així mateix, el primer tinent de l’alcaldia de Barcelona ha apuntat que Companys també lluitava perquè tothom qui fugia de la “guerra i la misèria” pogués fer de Catalunya “casa seva”.

Publicitat

D’altra banda, el president de l’Associació pro-Memòria als Immolats per la Llibertat de Catalunya, Pere Fortuny, ha instat el Govern a ser “ferm” per continuar fins assolir la independència.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut