Dilluns, 10 de maig de 2021 - Edició 1018
La República

Obren diligències a l’alcalde de Cerdanyola del Vallès per col·laborar en la celebració de l’1-O

El jutjat de Cerdanyola del Vallès ha obert diligències prèvies contra l’alcalde del municipi, Carles Escolà, per haver col·laborat en la preparació del referèndum de l’1-O. En un vídeo penjat […]

Redacció
Redacció 20/02/2019
Pla mitjà de Carles Escolà, alcalde de Cerdanyola, en roda de premsa el 31 d'octubre de 2018. (Horitzontal)

El jutjat de Cerdanyola del Vallès ha obert diligències prèvies contra l’alcalde del municipi, Carles Escolà, per haver col·laborat en la preparació del referèndum de l’1-O. En un vídeo penjat al web del consistori, el batlle reconeix que, com molta altre gent, “va fer tot el que estava a les seves mans perquè l’1-O fos possible a Cerdanyola i es pogués realitzar amb la màxima normalitat i garanties per a la ciutadania”. Escolà, que ha rebut la notificació aquesta setmana en què hi ha convocada una vaga general “pels drets socials, laborals i nacionals”, denuncia “el caràcter polític d’aquest procediment judicial, com ho era també el procediment previ de la Fiscalia”.

L’alcalde clou el comunicat refermant el seu compromís polític “al costat del dret a l’autodeterminació del poble català” i deixa clar que “ho tornaria a fer”.