Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

Maria Mercè Roca marxa d’ERC i fa campanya per Guanyem Girona

Elisenda Alamany, número 2 de Maragall a Barcelona, també va fer campanya per la coalició de la CUP a Girona

Redacció 23/05/2019
Pla mig de l'autora de 'Nosaltres, les dones' (Rosa dels vents), Maria Mercè Roca, el 14 de setembre de 2018 (horitzontal)

La portaveu d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona, Maria Mercè Roca, ha anunciat per xarxes que abandona la militància “pel tracte deslleial” que els republicans han tingut cap al grup municipal. Just a tres dies del 26-M, l’escriptora ha decidit desvincular-se del tot d’ERC. “Tanco, doncs, la meva etapa política, però les meves idees d’esquerres i a favor de la llibertat del país es mantenen intactes”, ha dit en una piulada. Maria Mercè Roca va decidir no presentar-se altra vegada com a alcaldable després de veure que els republicans li retiraven la confiança. Una decisió que va tenir clares repercussions en el grup municipal, i que ha suposat que dos dels regidors d’ERC-MES passessin a d’altres candidatures. Precisament, Roca també ha publicat al Twitter el vídeo electoral de Guanyem Girona, destacant que la llista presenta “un sòlid projecte de ciutat”.

Alamany, també

El passat 28 de febrer, Alamany va participar a un acte amb l’alcaldable de Guanyem Girona (una coalició de l’esquerra independentista, impulsada per la CUP), Lluc Salellas, i altres membres de la formació, per parlar sobre “com podem construir el republicanisme català des dels municipis”. La diputada va mostrar el seu suport a la candidatura en considerar “més necessari que mai la construcció de candidatures àmplies que agrupin a persones i organitzacions que aposten per obrir els ajuntaments i posar-los al servei de la gent”.