Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

Manresa ampliarà el pavelló del Nou Congost i preveu arribar als 6.000 espectadors

S’estima que el cost total del projecte rondarà entre el 6 i els 8 MEUR

Agències 25/08/2022

L’Ajuntament de Manresa vol ampliar el pavelló del Nou Congost, seu de l’equip de bàsquet de la ciutat. Per iniciar els tràmits, en Junta de Govern Local ja s’ha aprovat l’expedient del concurs de projectes que ha de definir com es farà l’ampliació i com serà l’equipament que en resulti. Amb aquesta ampliació, el pavelló també complirà la normativa actual de poder acollir esdeveniments culturals, socials i recreatius de gran format, així com competicions esportives internacionals. Es preveu una ampliació de 1.500 espectadors, i això significa el Nou Congost podrà arribar als 6.000 seients. En un comunicat, l’Ajuntament estima que el cost total del projecte rondarà entre els 6 i els 8 MEUR.

Els projectes que es presentin al concurs hauran de recollir l’augment de l’aforament en unes 1.500 localitats, així com l’ampliació i la millora de zones interiors —com ara el gimnàs, els vestidors o la sala de premsa— i la creació de nous espais i serveis, com nous despatxos per a entitats esportives, un nou magatzem per a materials voluminosos o una sala d’aigües. La superfície construïda actual de l’edifici és de 8.000 metres quadrats i la superfície aproximada final prevista és d’uns 11.000 metres quadrats.

Amb les millores i l’ampliació, el pavelló del Nou Congost se situarà entre els pavellons municipals més amb més capacitat de Catalunya, només superat pel Palau Sant Jordi de Barcelona (17.000 localitats), l’Olímpic de Badalona i frec a frec amb el Barris Nord de Lleida, que actualment té una capacitat per a uns 6.000 espectadors.