Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

L’alcalde de Sant Julià de Ramis veu “difícil” que l’Estat pagui per l’Estat per les destrosses al pavelló durant l’1-O

|

- Publicitat -

El contenciós per les destrosses que la Guàrdia Civil va fer al pavelló de Sant Julià de Ramis durant l’1-O ha arribat aquest dimecres a judici. La vista s’ha celebrat al jutjat contenciós número 7 de l’Audiència Nacional (AN). L’Ajuntament reclama que el Ministeri de Justícia es faci càrrec dels 13.427 euros que han costat els desperfectes que els agents van fer al pavelló el dia del referèndum. A Sant Julià era on, inicialment, havia de votar-hi Carles Puigdemont. A la sortida de la vista, l’alcalde Marc Puigtió, creu que el judici ha anat “bé” perquè han pogut exposar el seu informe que recull totes les destrosses. L’alcalde admet, però, que veu “difícil” guanyar per la “injustícia espanyola”. “En un judici normal, guanyaríem”, ha dit.

Publicitat

L’Audiència Nacional (AN) ha celebrat aquest dimecres al matí el contenciós administratiu que aquest estiu va presentar l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis contra el Ministeri de Justícia per reparar les destrosses que va fer la Guàrdia Civil al pavelló municipal durant l’1-O.

Anteriorment ja havia presentat una reclamació a l’audiència per poder cobrar els 13.427 euros que el consistori afirma haver destinat a arreglar per les destrosses provocades durant l’actuació policial del referèndum. Malgrat tot, com que no rebien resposta, l’alcalde va apostar per recórrer a la via judicial amb un contenciós administratiu.

Finalment aquest dimecres s’ha celebrat la vista oral, on l’advocat que representava al municipi ha exposat l’informe amb el llistat de tots els danys que van registrar durant el dia del referèndum a causa de l’actuació policial de la Guàrdia Civil per impedir-lo. Segons l’alcalde, Marc Puigtió, la vista ha anat “bé”.

Et pot interessar  [VÍDEO] Puigdemont avisa que l'independentisme "no es pot malvendre els punts cardinals buscant sortides personals"

Tot i així, segons ha detallat Puigtió, l’advocacia de l’Estat ha defensat que les destrosses estan justificades per l’actuació policial. A més, l’alcalde també ha lamentat que l’adovcat hagi “culpat” a l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis per haver cedit el pavelló per fer-hi el referèndum. Cal recordar que el pavelló de Sant Julià de Ramis és on havia de votar inicialment Carles Puigdemont.

Ara, la previsió és que d’aquí a un mes hi hagi la sentència. Tot i així, Puigtió veu “difícil” guanyar el recurs, ja que “vist el resultat de la sentència amb el judici del procés”, no creu que els “donin la raó”. “En un judici normal, guanyaríem”, ha afegit el batlle.

El contenciós arriba després que el 31 de gener de 2018 l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis presentés una reclamació per demanar la reparació dels danys ocasionats al pavelló. L’administració va avisar que havien rebut correctament la petició i que tenien sis mesos per resoldre-la. Tot i així, va passar el mig any establert i el consistori no va rebre cap resposta.

L’alcalde de Sant Julià de Ramis ha reiterat aquest dimecres que seguirà “lluitant fins al final” per aconseguir el reconeixement dels danys ocasionats. Per altra banda, Marc Puigtió ha recordat que li hagués “agradat” que “més pobles” afectats per les destrosses durant el referèndum l’haguessin acompanyat en aquest procés judicial, però finalment no ha pogut ser.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió