Dimecres, 26 de gener de 2022 - Edició 1280
La República

L’Ajuntament de Tarragona planta el Gobierno pel nou tram del corredor mediterrani

L’alcalde, Pau Ricomà, ho justifica pel “desgavell” ferroviari que implica la nova variant de Vandellòs

Agències 14/01/2020
Pla mijtà de l'alcalde de Tarragona Pau Ricomà en la roda de premsa per valorar la posada en marxa de la variant de Vandellòs del corredor de mediterrani. Imatge del 10 de gener del 2020 (Horitzontal).

L’Ajuntament de Tarragona ha rebutjat la invitació per assistir dimecres al viatge amb tren que farà el ministre de Transports, José Luis Ábalos, amb motiu de la recent posada en funcionament de la variant de Vandellòs del corredor mediterrani. El ministre preveu fer a bord d’un Euromed el recorregut entre València i Barcelona-Sants, on s’hi farà un acte oficial.

L’alcalde, Pau Ricomà, ha justificat que no volen ser-hi presents perquè “aquests dies no hi ha res celebrar” amb motiu del “desgavell ferroviari” que ha comportat per al territori la nova infraestructura. El batlle ha recordat que la ciutat de Tarragona “ha perdut el pas dels trens Euromed” i que s’hi ha fet una reordenació horària “incoherent”, amb menys freqüències i trens antiquats.

L’alcalde ha insistit que “és incomprensible que els trens de passatgers passin per l’interior i les mercaderies per on viu la gent” i ha instat a “treballar per buscar solucions i aconseguir que millori la qualitat del servei”. “En definitiva, la ciutat patirà una greu desconnexió”, ha advertit Ricomà en un comunicat.