Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

L’Ajuntament de Tarragona penjarà un domàs amb els colors de la bandera LGTBIQ per esquivar la prohibició del Suprem

Amposta decideix penjar la bandera al balcó de la casa de la vila

Agències 23/06/2020

L’Ajuntament de Tarragona penjarà aquest diumenge un domàs amb els colors de la bandera LGTBIQ per commemorar el Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ. El consistori ha informat que l’element es col·locarà “d’acord amb les normes i l’esperit reivindicatiu”, després que fa unes setmanes el Tribunal Suprem emetés una sentència que prohibia l’exhibició de banderes “no oficials” als edificis i espais públics. L’Ajuntament d’Amposta, en canvi, ha anunciat que sí penjarà la bandera LGTBI, en el seu cas, divendres al migdia.

A Tarragona, els actes reivindicatius i de celebració de la jornada començaran dijous, amb una pintada de bancs amb els colors de l’Arc de Sant Martí a la plaça Imperial Tàrraco. Una acció que s’estendrà en les properes setmanes en diferents barris de la ciutat i que es farà amb les persones referents del Servei d’Atenció Integral a les diversitats sexuals i de gènere (SAI).

Per la seva banda, a la capital del Montsià, el gruix d’actes serà diumenge. Durant tot el dia hi haurà l’activitat esportiva ‘Mou-te per la Diversitat’, que pretén reivindicar els drets i garantir la igualtat i el respecte a tota la ciutadania. L’1 de juliol, al centre d’art Lo Pati es projectarà el documental ‘En Femme’.