Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

L’Ajuntament de Barcelona reparteix àpats socials amb Glovo

|

- Publicitat -

La rima fàcil funciona una vegada més: frau Colau. Resulta que Glovo, una empresa de repartidors en moto o bicicleta, sovint al punt de mira pel tracte precari als seus treballadors, a vegades falsos autònoms, sovint persones que tenen poques alternatives laborals i que s’autoexploten per tenir un sou digne, ha estat treballant per l’Ajuntament de Barcelona.

Els repartidors de Glovo han estat treballant per a l’Ajuntament de Barcelona des de l’abril mitjançant una fundació intermediària, que és la que el consistori va contractar a Ciutat Vella i Sants-Montjuïc perquè es fes càrrec del repartiment a domicili dels àpats a persones grans que ja no podien apropar-se als menjadors comunitaris per l’esclat de la pandèmia. Així ho explica TotBarcelona que assegura que l’equip d’Ada Colau els ha anunciat que vol canviar-ho immediatament un cop el mitjà citat hi va contactar.

Publicitat

Les contradiccions dels comuns, una vegada més

Ada Colau i els comuns sovint han criticat aquest tipus d’empreses que ara han treballat per l’ajuntament. Els comuns accedien al poder amb un programa electoral per a les municipals de l’any 2015 on es comprometien a “vetllar” per les condicions laborals d’aquells treballadors de l’Ajuntament o d’empreses subcontractades.

És més, Gerardo Pisarello, sent tinent d’alcalde, va arribar a titllar l’activitat de la plataforma de repartiment a domicili Glovo i al seu competidor Deliveroo de dur a terme una “activitat especulativa”.

Des de l’Ajuntament dels comuns, fins i tot, s’havia assegurat que ells “no s’alineen amb aquest tipus d’empreses” i que “aquesta temporalitat i sous no dignes no van amb la nostra filosofia”.

Un mort en accident laboral

Els repartidors de Glovo van dur a terme importants protestes (foto) davant les oficines de la companyia a l’encreuament entre els carrers Àlaba i Pujades de Barcelona, per reclamar responsabilitats a l’empresa per la mort d’un treballador en un accident el maig del 2019. Consideraven que les condicions precàries que tenen els obliga a circular per la ciutat sense cap tipus de seguretat.

Et pot interessar  El Parlament rebutja tramitar els pressupostos pactats entre Govern i PSC pel veto dels comuns al Hard Rock
Publicitat

Opinió

Minut a Minut