Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

L’ACM demana al Govern les mesures “més efectives” per “evitar aglomeracions” en la nova onada de covid-19

|

- Publicitat -

L’Associació Catalana de Municipis (ACM) ha emplaçat el Govern a buscar “les mesures més efectives i que donin més seguretat per poder trencar les cadenes de transmissió i evitar aglomeracions a l’espai públic”. Ho ha fet en el marc de les reunions que el president del Govern, Pere Aragonès, ha mantingut amb els partits i amb entitats per abordar la situació política de Catalunya, i la mateixa tarda que l’executiu es reuneix amb l’informe jurídic que avala un toc de queda sobre la taula. “No és tant la terminologia sobre el toc de queda, sinó que els alcaldes tinguin la màxima seguretat jurídica en les mesures que es preveu que s’aprovin”, ha dit Lluís Soler, president de l’entitat.

D’altra banda, Soler ha demanat un reforç de l’atenció primària i dels cossos de seguretat als municipis en plena pandèmia, especialment durant l’estiu. I ha recordat que hi ha municipis que no tenen policies locals, i que d’altres necessiten un desplegament important d’altres cossos de seguretat, com Mossos d’Esquadra, per garantir que les mesures es compleixen.

Publicitat

El president de l’ACM ha reclamat a Aragonès que el municipalisme sigui vist com un “aliat estratègic”. I que els municipis puguin mantenir una relació “bilateral” amb el Govern i que tinguin també una participació “activa” al Procicat. “No que puguem ser cogestors de les decisions de la Generalitat, sinó que acabem sent un aliat estratègic veritable”, ha afegit.

L’ACM ha traslladat a l’executiu l’agenda municipalista amb “mesures estructurals” que inclouen un nou projecte de governs locals, una llei de contractes catalana o la implementació i desplegament dels consells locals, un òrgan estatutari pendent de desenvolupar.

Et pot interessar  Aragonès critica que Junts faci "crides a la unitat 3 dies abans de la campanya"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut