Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La justícia espanyola també es carrega el projecte BCN World

|

- Publicitat -

La Sala del Contenciós-Administratiu de Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat parcialment nul el Pla director urbanístic de reordenació de l’àmbit del centre recreatiu turístic Vila-Seca i Salou (Tarragona) per construir el macrocomplex BCN World.

La declaració de nul·litat afecta un sector urbanístic del Pla director de la Generalitat que preveia la construcció d’un complex turístic integral amb hotels, àrees de joc, comercials i d’oci, informa el TSJC en un comunicat aquest dimarts.

Publicitat

El tribunal determina que el traçat plantejat per a aquest sector restringeix la possibilitat que s’utilitzés com a zona d’oci, com és “la seva destinació pròpia o natural”.

“I tot això, a conseqüència de la inadequada ubicació de bona part de terra assenyalat en una zona de risc d’accidents greus, provinents de la indústria química”, segons el TSJC.

Sobre les previsions anul·lades, afegeix: “Són de dubtosa compatibilitat amb el nostre sistema de drets i llibertats i, en allò que ara importa més, incompatible segur amb tot allò que la llei i la consciència social i col·lectiva reclama dels espais lliures i dels equipaments públics”, segons la sentència, consultada per Europa Press.

Et pot interessar  El TSJC ajorna el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per l’1-O per evitar interferències amb la campanya electoral
Publicitat

Opinió

Minut a Minut