Dimecres, 21 d'octubre de 2020 - Edició 818
La República

La justícia espanyola també es carrega el projecte BCN World

El TSJC declara parcialment nul el pla urbanístic a Salou i Vilaseca

Avatar
Agències 29/09/2020

La Sala del Contenciós-Administratiu de Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat parcialment nul el Pla director urbanístic de reordenació de l’àmbit del centre recreatiu turístic Vila-Seca i Salou (Tarragona) per construir el macrocomplex BCN World.

La declaració de nul·litat afecta un sector urbanístic del Pla director de la Generalitat que preveia la construcció d’un complex turístic integral amb hotels, àrees de joc, comercials i d’oci, informa el TSJC en un comunicat aquest dimarts.

El tribunal determina que el traçat plantejat per a aquest sector restringeix la possibilitat que s’utilitzés com a zona d’oci, com és “la seva destinació pròpia o natural”.

“I tot això, a conseqüència de la inadequada ubicació de bona part de terra assenyalat en una zona de risc d’accidents greus, provinents de la indústria química”, segons el TSJC.

Sobre les previsions anul·lades, afegeix: “Són de dubtosa compatibilitat amb el nostre sistema de drets i llibertats i, en allò que ara importa més, incompatible segur amb tot allò que la llei i la consciència social i col·lectiva reclama dels espais lliures i dels equipaments públics”, segons la sentència, consultada per Europa Press.

Relacionats