Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1521
La República

La justícia espanyola obliga l’Ajuntament de Reus a penjar l’estanquera

La sentència s’ha de fer efectiva fins que no es resolgui un recurs presentat pel consistori al TSJC

Agències 13/11/2020
Pla general de l'Ajuntament de Reus amb la pancarta de 'Llibertat Presos Polítics' penjada l'agost del 2018 a la façana consistoria, en una imatge d'arxiu

El jutjat contenciós administratiu número 1 de Tarragona ha emès un auto en el qual obliga l’Ajuntament de Reus a penjar la bandera espanyola “en un lloc d’honor. La resolució s’ha de fer efectiva mentre no es resolgui un recurs que el consistori va presentar davant el TSJC. De moment, l’Ajuntament ha assenyalat que ha rebut la notificació aquest divendres al migdia, que “s’analitzarà en els propers dies” i que posteriorment informaran de la seva posició. L’impulsor de la denúncia, Juan Carlos Sánchez -exregidor de Ciutadans a Reus- ha indicat a l’ACN que si el consistori no l’acata l’alcalde podria incórrer en un delicte de desobediència.

La jutgessa del contenciós administratiu ha ordenat l’execució d’una sentència dictada pel mateix òrgan el passat 11 de maig en la qual deia que el consistori va incomplir els articles 3 a 9 de la llei de banderes. Per això, l’obligava a penjar la bandera espanyola “en un lloc d’honor”. La resolució només citava l’espanyola, tot i que en la denúncia presentada per Sánchez es demanava que s’hi posessin també la catalana i la de Reus. La resolució donava un mes al consistori per acatar l’ordre.

Aleshores el consistori va presentar un recurs al TSJC, i paral·lelament Sánchez va demanar una execució provisional de la sentència, que és el que va dictar aquest dimarts el contenciós administratiu.