Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

La JEC segueix ampliant la base: prohibeix la consulta sobre monarquia o república de Sabadell

La votació s’hauria de celebrar aquest diumenge amb el suport de l’Ajuntament

Agències 03/10/2019

La Junta Electoral prohibeix la consulta sobre monarquia o república que s’havia de celebrar diumenge a Sabadell
Els organitzadors diuen que “no hi ha cap motiu” per suspendre la cita ja que no han rebut cap notificació oficial
ACN Sabadell .- La Junta Electoral de Zona de Sabadell ha prohibit la consulta popular per escollir entre monarquia o república impulsada per la plataforma pro-consulta 6-O que s’havia de fer diumenge a la capital vallesana.

L’Ajuntament de la ciutat, ha confirmat a l’ACN que dimecres va rebre una notificació de la Junta que així ho requeria. Per la seva banda, Isidre Soler, membre de la plataforma organitzadora, ha anunciat que la voluntat del col·lectiu es mantenir la jornada tal com estava prevista. “No hi ha cap motiu per suspendre-la ja que nosaltres no hem rebut cap comunicació oficial”, ha remarcat. Alhora ha recordat que no havien sol·licitat locals municipals per fer-la per evitar “haver de dependre de l’Ajuntament”.

La consulta per que els ciutadans de Sabadell decidissin si prefereixen monarquia o república va ser impulsada per una vintena d’entitats locals agrupades en la plataforma pro-consulta 6-O.

El ple municipal va donar-hi suport amb l’aprovació d’una moció ara fa dues setmanes. Després d’haver rebut la comunicació de la Junta Electoral, el consistori se n’ha desmarcat i ha afirmat que acatarà el requeriment.

Per contra, els organitzadors han anunciat que mantindran la jornada perquè no els cal el suport de l’executiu local per tirar-la endavant. “Ja no havíem demanat locals municipals per no haver de dependre de l’Ajuntament”, ha apuntat Isidre Soler, membre del col·lectiu organitzador.