Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

La JEC diu que la UB va vulnerar la neutralitat institucional cedint el paranimf a un acte d’exrectors sobre el 23-J

La JEC censura la lectura d’un manifest en què van demanar votar partits “que defensen el respecte i els drets de les persones” el 23-J

|

- Publicitat -

La Junta Electoral Central (JEC) ha conclòs que la Universitat de Barcelona (UB) va vulnerar el principi de neutralitat institucional cedint el paranimf per fer un acte d’exrectors d’universitats públiques el 13 de juliol.

La JEC censura la lectura d’un manifest en què 26 antics dirigents van demanar votar partits “que defensen el respecte i els drets de les persones” el 23-J. L’àrbitre electoral considera que amb la cessió gratuïta de l’espai que va fer la UB va trencar “la prohibició de finançar directa o indirectament qualsevol acte que utilitzi imatges o expressions coincidents o similars a les utilitzades en les seves pròpies campanyes per alguna de les entitats polítiques concurrents a les eleccions”.

Publicitat

Això implica una vulneració de l’article 50.2 de la llei electoral (LOREG) sobre el principi de neutralitat institucional, diu un acord de la JEC fet públic aquest divendres després que l’òrgan es reunís ahir dijous.

Segons la JEC, la Junta Electoral Provincial hauria d’haver estimat el recurs dels recurrents i ordenar a la UB “que no permetés la celebració en els seus locals d’actes orientats a captar el vot o influir en el mateix”.

Et pot interessar  La JEC diu que no és competent per prohibir l'anunci de la Falange que conté el 'Cara al sol'
Publicitat

Opinió

Minut a Minut