Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La Fiscalia de Barcelona investiga els blocs de formigó de l’Eixample posats per Colau

|

- Publicitat -

La Fiscalia Provincial de Barcelona ha obert diligències d’investigació arran d’una denúncia pels blocs de formigó que l’Ajuntament de la capital catalana s’ha instal·lat en alguns carrers de districte de l’Eixample per delimitar la calçada i guanyar espai per al vianant arran de la pandèmia de la Covid-19, han informat fonts fiscals a Europa Press.

La denúncia es refereix als blocs instal·lats al carrer Consell de Cent, en què el lletrat denunciant veu un presumpte delicte de prevaricació i contra la seguretat viària, en considerar que suposen un perill per a la circulació de vehicles, el que sustenta amb un informe pericial d’un enginyer de camins, segons ha publicat ‘El Periódico’.

Publicitat

Les fonts judicials han explicat que dirigeix ​​la investigació, encara en curs, la fiscal coordinadora de delictes de seguretat viària a Barcelona, ​​Isabel López Riera.

El consistori va aplicar mesures d’urbanisme tàctic a la ciutat arran de la pandèmia per destinar més espai als vianants, amb més voreres, delimitades amb pintura i, en alguns casos, amb blocs de formigó per separar la calçada de la vorera, com en els carrers de Consell de Cent, Rocafort i Girona.

Precisament, el grup municipal de JxCat a l’Ajuntament de Barcelona, ​​liderat per Elsa Artadi, va demanar per segona vegada el passat dijous els expedients i els informes tècnics que avalen la instal·lació dels blocs de formigó a la calçada, i no ha descartat recórrer a la via judicial si no es retiren.

Et pot interessar  Familiars de les víctimes de la residència de Tremp declaren que el centre va ser "la casa dels horrors" durant la covid
Publicitat

Opinió

Minut a Minut