Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La Feria de Abril de Barcelona recupera el seu cantó més fosc amb el retorn del PSC a l’Ajuntament

|

- Publicitat -

La fundació Andacat (Andalusia-Catalunya) ha criticat que el model de concurs i d’esdeveniment de la Feria de Abril de Catalunya que planteja l’Ajuntament de Barcelona “denigra la cultura andalusa i únicament beneficia l’economia de negocis privats i, singularment, de Barcelona Serveis Municipals (BSM)”.

És per això que la fundació ha anunciat la seva intenció de no presentar-se al procediment negociat amb publicitat per a l’adjudicació de la Feria de Abril de Barcelona per al 2020, ja que, sota el seu punt de vista, el procediment no afavoreix l’alternança i blinda la organització per als futurs anys, ha informat l’entitat aquest dilluns en un comunicat.

Publicitat

El president de la fundació, Paco Flores, ha apuntat que la transparència i la cultura han estat els apartats més devaluats en les bases de la convocatòria d’aquest any: “En el cas de la programació cultural, s’ha arribat a l’extrem d’eliminar-la de les puntuacions del concurs, un menyspreu absolutament insòlit “, ha remarcat.

El costat més obscur de la FECAC

La FECAC és una entitat cultural que ha organitzat durant les últimes dècades La Feria de Abril de Barcelona. La festa andalusa ha anat creixent fins a convertir-se en un acte de ciutat. Això, ha suposat que l’entitat revés grans quantitats de diners públics per a l’organització de l’esdeveniment. Però ara fa 5 anys va saltar la polèmica quan el seu anterior president, Francisco García Prieto, va ser imputat per apropiar-se d’1,7 milions d’euros de guanys de la Fira d’Abril i 600.000 euros de subvencions públiques.

A més, la FECAC acumula deutes amb la diputació de Barcelona per no haver pagat el lloguer de les oficines, de titularitat de la Diputació de Barcelona. És per aquest motiu que la FECAC va ser desnonada a finals del 2016, ja que es va negar a renegociar la forma de pagament.

Et pot interessar  Turull afirma que el 12-M és "un plebiscit entre Puigdemont i Sánchez" perquè Illa és "el servidor que no vol molestar"

Cal recordar que, amb una mentalitat de cacic, no va agradar gens a la FECAC perdre el privilegi de ser l’única organitzadora de la Feria de Abril i obrir concurs públic. Per aquest motiu, a la inauguració de l’any passat, durant la intervenció de Carles Puigdemont i d’Ada Colau en l’acte inaugural de la fira, gran part dels assistents van boicotejar les paraules de tots dos polítics amb fortes esbroncades i llargues xiulades.

Notícies relacionades:

El “3%” socialista que va finançar la Feria d’Abril

Possible tràfic d’influències del PSC a la FECAC per organitzar la Feria d’Abril

La FECAC, l’eina del PSC per controlar el vot metropolità

El president de la FECAC, ultra unionista i fervorós de Susana Díaz

Salinero, als firaires de la Feria de Abril: “Tindríem més facilitats si fóssim la Feria dels calçots”

El costat més obscur de la FECAC

Publicitat

Opinió

Minut a Minut