Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La CUP s’expandeix arreu del principat amb 43 candidatures més i aterra per primer cop a l’Aran i Balears

|

- Publicitat -

Amb més candidatures que mai a nivell local, la CUP concorrerà a les eleccions municipals del 26 de maig sota el lema “Atreveix-te!”, presentant-se com a nexe entre la “lluita institucional i la lluita al carrer”. La formació anticapitalista presenta 208 candidatures, 43 més que fa quatre anys, quan va aconseguir 382 regidors i va entrar en 32 equips de govern. Per primera vegada, la CUP tindrà candidatures a l’Ajuntament de Palma de Mallorca, quatre municipis de la Vall d’Aran i el Conselh Generau d’Aran. La CUP reivindica “haver acabat amb el clientelisme” en diversos municipis, ja sigui des de l’oposició o al govern.

Han detallat que un total de 196 candidatures estan dins de la coalició Amunt, mentre que 12 més són processos de confluència impulsats per la CUP i als quals l’organització dóna el seu suport.

Publicitat

Les xifres de la CUP: militants i pressupost

El partit té 2.403 militants i 2.022 simpatitzants, i en les últimes eleccions va sumar 382 regidors i 32 alcaldies a Catalunya (amb majoria absoluta o integrant l’equip de govern), entre elles la de Berga, Cerdanyola i Sabadell (Barcelona).

D’aquesta trentena d’alcaldies, la CUP ha perdut tres en aquests quatre anys per mocions de censura (Badalona, ​​Sant Martí Sarroca i Monistrol de Calders) i ha incorporat Corbera després de l’aplicació de l’article 155.

El pressupost d’aquesta campanya ascendeix en total de 821.635 euros, similar al de l’última.

La CUP obrirà aquest dijous la campanya a Barcelona a la plaça del Raspall, i tindrà el seu acte central el diumenge 19 al Parc de les Tres Xemeneies, mentre que el seu acte de final de campanya serà a la plaça Major de Nou Barris el divendres 24.

Et pot interessar  Estrada admet que el 12-M "no arriba en el millor moment" per la CUP, que està en plena refundació
Publicitat

Opinió

Minut a Minut