Dijous, 28 de gener de 2021 - Edició 917
La República

La CUP s’expandeix arreu del principat amb 43 candidatures més i aterra per primer cop a l’Aran i Balears

La formació fa pública la informació sobre el pressupost que té per a les municipals i el total de militants i simpatitzants inscrits

Gerard Sesé
Gerard Sesé 08/05/2019
La candidata de la CUP Capgirem Barcelona a l'alcaldia de la ciutat, Anna Saliente, durant el discurs després de ser escollida cap de llista del partit amb alguns candidats que completen la llista darrere. Imatge del 2 de febrer de 2019. (Horitzontal)

Amb més candidatures que mai a nivell local, la CUP concorrerà a les eleccions municipals del 26 de maig sota el lema “Atreveix-te!”, presentant-se com a nexe entre la “lluita institucional i la lluita al carrer”. La formació anticapitalista presenta 208 candidatures, 43 més que fa quatre anys, quan va aconseguir 382 regidors i va entrar en 32 equips de govern. Per primera vegada, la CUP tindrà candidatures a l’Ajuntament de Palma de Mallorca, quatre municipis de la Vall d’Aran i el Conselh Generau d’Aran. La CUP reivindica “haver acabat amb el clientelisme” en diversos municipis, ja sigui des de l’oposició o al govern.

Han detallat que un total de 196 candidatures estan dins de la coalició Amunt, mentre que 12 més són processos de confluència impulsats per la CUP i als quals l’organització dóna el seu suport.

Les xifres de la CUP: militants i pressupost

El partit té 2.403 militants i 2.022 simpatitzants, i en les últimes eleccions va sumar 382 regidors i 32 alcaldies a Catalunya (amb majoria absoluta o integrant l’equip de govern), entre elles la de Berga, Cerdanyola i Sabadell (Barcelona).

D’aquesta trentena d’alcaldies, la CUP ha perdut tres en aquests quatre anys per mocions de censura (Badalona, ​​Sant Martí Sarroca i Monistrol de Calders) i ha incorporat Corbera després de l’aplicació de l’article 155.

El pressupost d’aquesta campanya ascendeix en total de 821.635 euros, similar al de l’última.

La CUP obrirà aquest dijous la campanya a Barcelona a la plaça del Raspall, i tindrà el seu acte central el diumenge 19 al Parc de les Tres Xemeneies, mentre que el seu acte de final de campanya serà a la plaça Major de Nou Barris el divendres 24.

Relacionats