Dijous, 29 d'octubre de 2020 - Edició 826
La República

La Comissió de Presidència de Barcelona aprova que la ciutat comtal sigui co-capital de l’Estat amb Madrid

ERC s’absté a la proposta de l’unionista Manuel Valls que només troba els vots en contra de JxCat

Redacció
Redacció 22/01/2020
Pla mig dels candidats a l'alcaldia de Manuel Valls (Barcelona pel Canvi-Ciutadans), Ernest Maragall (ERC) i Jaume Collboni (PSC) a l'inici del debat, el 25 d'abril del 2019. (Horitzontal)

Manuel Valls vol fer de Barcelona la “co-capital” d’Espanya” en l’àmbit econòmic, social i cultural i ja va avisar en campanya que aquesta era una de les seves propostes estrella. Avui, a la Comissió de Presidència, Drets de ciutadania, Participació, Seguretat i Prevenció de la ciutat comtal, ha presentat una proposta que ha estat acceptada i amb sorpresa a les votacions.

Manuel Valls, sota les sigles ‘Barcelona pel canvi’ ha presentat un text que pretén que Barcelona construeixi les bases d’una nova etapa de relacions institucionals amb l’Estat, per donar un impuls positiu a la posició de BCN dintre d’Espanya i amb l’objectiu del co-lideratge de la ciutat a tot l’Estat.

Com era d’esperar, la bancada del 155 hi ha votat a favor, és a dir, PSC, PP i Cs però també amb el suport dels vots dels Comuns. L’única oposició ha estat la de JxCat que hi ha votat en contra i, sorprenent, ha cridat l’atenció l’abstenció d’ERC.

Relacionats