Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

JxCat reclama a Colau avaluar setmanalment l’impacte en el comerç de les restriccions de mobilitat

Vila defensa la creació d’un grup de treball per modificar o revertir mesures com el tancament de la Via Laietana

Avatar
Agències 13/06/2020
Un grup de persones practica esport aprofitant que la Via Laietana de Barcelona està tallada al trànsit

El grup municipal de Junts per Catalunya (JxCat) ha reclamat aquest dissabte a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, avaluar setmanalment l’impacte en el comerç de les restriccions de mobilitat que s’han implantat les darreres setmanes a la capital catalana. La portaveu adjunta de JxCat, Francina Vila, defensarà un prec a la Comissió d’Urbanisme i Mobilitat –el proper dimarts- que insta a crear en 15 dies un grup de treball que pugui modificar o revertir mesures com el tancament els dissabte de la Via Laietana. Vila considera que les “polèmiques mesures” de restricció de la mobilitat a Barcelona s’han pres “sense cap consens i aprofitant l’aturada de l’activitat que ha provocat la irrupció de la covid-19”.

“El govern municipal està prenent mesures que afecten enormement la mobilitat de la ciutat i el funcionament de les dinàmiques urbanes instaurat des de fa dècades fruit del pacte entre l’Ajuntament i el conjunt de la societat civil”, han assenyalat des de JxCat. “Unes mesures que estan tenint un impacte negatiu en la recuperació del comerç, com pot ser el cas de la Via Laietana i els tancaments al trànsit dels dissabtes”, ha puntualitzat la portaveu adjunta municipal de JxCat, que ha reiterat que les mesures s’han pres unilateralment i al marge del Pacte per la Mobilitat. “I sense tenir en compte el seu possible impacte negatiu en sectors tan decisius com el del comerç”, ha afegit Vila.

“Enmig d’una crisi econòmica i social com la que ja estem vivint, el temps de resposta és crucial i s’ha d’actuar amb caràcter d’urgència perquè cada dia que passa la situació es més insostenible per molts comerços de la nostra ciutat”, ha conclòs la portaveu adjunta de JxCat.