Dijous, 22 d'abril de 2021 - Edició 1001
La República

Iceta reconeix que el PSC coneixia els problemes d’Àlex Pastor: “No pensàvem que podria passar tot el que va succeir”

El socialista es fa el longuis sobre l’exalcalde: “L’he trucat però no he pogut parlar amb ell”

Redacció
Redacció 25/04/2020
Miquel Iceta atén els mitjans de comunicació acompanyat de l'alcalde de Badalona, Àlex Pastor, el 17 d'octubre de 2018.

El primer secretari de PSC, Miquel Iceta, ha explicat aquest dissabte que no ha pogut parlar amb el recentment dimitit alcalde de Badalona (Barcelona), el socialosta Álex Pastor, després de la polèmica per la seva detenció en mossegar un mosso i negar-se a fer un control d’alcoholèmia, que ha provocat la seva dimissió: “No he parlat amb ell. L’he tricat però no he aconseguit parlar amb ell”.

Iceta ho ha explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, després que aquesta setmana es detingués Pastor per conduir presumptament ebri en ple confinament, i ha asseverat que el PSC sabia que havia tingut problemes personals però no que podria passar tot el que va succeir.

El primer secretari ha assegurat que va ser una sorpresa per a tots, i ha criticat les acusacions d’alguns representants polítics de l’oposició dient que els problemes de Pastor eren coneguts: “Són acusacions que em semblen de baixesa personal. Les persones que les han fet han quedat molt desqualificades”.

Iceta ha opinat que Pastor “ha d’estar molt malament” i que ha de ser molt conscient que ha comès un error, i ha explicat que el PSC va reclamar la dimissió traslladant-li la petició al seu advocat i que ell no va dubtar.

Sobre l’alcaldia a Badalona

Sobre la propera alcaldia de Barcelona, ​​ha dit que les forces de l’Ajuntament hauran d’arribar a un acord per constituir un Govern estable: “La gestió que desenvolupava Pastor a l’Ajuntament era bona, i convé no abaixar la guàrdia, sinó tot el contrari i fer-ho encara millor”.

Preguntat per si creu que hi haurà un Govern liderat per l’exalcaldessa i regidora de Guanyem Badalona en comú, Dolors Sabater, ha respost: “Miri no ho sé, perquè les coses que va dient no sé si són les que fan possible un acord, si no més aviat tot el contrari”.