Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

Guanyem Sitges donarà suport al pacte quadripartit d’ERC i deixa Junts fora de l’alcaldia

Amb 11 suports assegurats, la republicana Aurora Carbonell mantindrà l’alcaldia que ha ostentat aquests darrers quatre anys

|

- Publicitat -

La regidora de Guanyem Sitges donarà suport aquest dissabte a la investidura de la candidata d’ERC, Aurora Carbonell, que encapçala un pacte quadripartit alternatiu a Junts, formació vencedora de les eleccions. L’assemblea de la formació anticapitalista ho ha aprovat per àmplia majoria, responent així a la petició que li feia el quadripartit per assegurar-se la majoria absoluta del ple d’investidura. Amb 11 suports assegurats, la republicana Aurora Carbonell mantindrà l’alcaldia que ha ostentat aquests darrers quatre anys i desbancarà la postconvergent Mònica Gallardo, que aspirava a governar per haver estat la llista més votada. Gallardo havia anunciat un pacte amb el PSC-El Margalló que sumava 8 regidors, a 3 de la majoria absoluta.

Les eleccions del 28-M van deixar un triple empat de regidors al capdamunt dels resultats de Sitges, amb Junts, ERC i PSC-EM amb quatre representants cadascun. Junts havia instat PSC i republicans a respectar la llista més votada. Amb tot, un acord de govern signat ahir dijous entre Esquerra, Sitges Grup Independent, Verds En Comú Podem i FETS suma 10 regidors, els quals s’han assegurat poder formar govern gràcies al suport de Guanyem al ple d’investidura.

Publicitat

Serà el segon mandat d’Aurora Carbonell. El pacte a quatre bandes, però, estableix que ERC tindrà l’alcaldia els primers tres anys de lesgislatura, mentre que el darrer correspondrà a la candidata de Verds ECP, Carme Gasulla.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut