Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

Graupera descarta “absolutament” incorporar-se a una llista unitària

La victòria de Jordi Graupera a les Primàries Barcelona, aglutinant 7.668 vots dels 9.733, l’ha convertit en el candidat independentista amb més vots en un procés de primàries. La participació […]

Joan Solé
Joan Solé 17/12/2018
Jordi Graupera, en una imatge d'arxiu

La victòria de Jordi Graupera a les Primàries Barcelona, aglutinant 7.668 vots dels 9.733, l’ha convertit en el candidat independentista amb més vots en un procés de primàries. La participació del procés encetat amb l’ANC ha superat amb notorietat les dades que ha donat la candidatura a l’alcaldia d’ERC amb Maragall, 618 vots, i de Neus Munté, 603 vots.

Entrevistat a El Món a RAC1, Graupera ha descartat “absolutament” que s’incorpori a una llista unitària: “No entrarem en una llista on es pactin coses a porta tancada, la proposta de les primàries era unitat més pluralitat”.

Segons el candidat, “fer veure que vas junt quan vols lluitar per un espai hegemònic és un desastre”. En aquest sentit, justifica que els grans partits republicans no s’hagin incorporat al procés de Primàries Barcelona perquè “ERC aposta per un espai cap al PSC i els comuns, per això Maragall és el candidat perquè Bosch tenia mala relació amb el món Colau. Mentrestant, l’espai postconvergent té por a perdre el control”.

Obert a pactar

Graupera assevera que la seva línia vermella per pactar és tenir “el mínim d’hipoteques possibles”. Assegura que les seves preferències són “que Colau no sigui alcaldessa, que Valls no sigui alcalde i que els independentistes ens posem d’acord per fer de Barcelona la capital que hauria de ser”.