Diumenge, 27 de novembre de 2022 - Edició 1585
La República

Gala Pin fitxa per una fundació subvencionada per Colau

Sonat cas de portes giratòries als comuns

Redacció 18/02/2020
La regidora de Participació de Barcelona, Gala Pin. Imatge d'arxiu / ACN

La nova política fa temps que ja és vella. L’exregidora de l’Ajuntament de Barcelona dels comuns, Gala Pin, és la protagonista del cas de portes giratòries més escandalós de l’entorn de Barcelona en Comú Podem.

L’exregidora de Participació no va voler repetir a les llistes a les últimes eleccions municipals abandonat el vaixell de manera precipitada i per sorpresa de molts dels seus companys de files. Uns mesos més tard ja té on aterrar: segons explica el diari MetropoliAbierta, la de Ciutat Vella ha fitxat per la Fundación Goteo, plataforma subvencionada per l’ajuntament del que ella formava part i que encara presideix Ada Colau.

Aquesta fundació va rebre diverses subvencions durant el primer govern dels comuns mentre Pin exercia de regidora. La partida més grandiloqüent va ser de 136.000 euros, aprovada per l’ajuntament de la ciutat comtal als acords de govern de novembre de 2017.

Segons el mitjà citat, també hi ha les subvencions atorgades a la Fundación Goteo des de l’Institut de Cultura de Barcelona (Icub) que justament l’exregidora va capitanejar durant el passat mandat com a vicepresidenta. L’organisme públic va lliurar almenys 23.056 euros a Goteo a través de subvencions públiques.