Diumenge, 27 de novembre de 2022 - Edició 1585
La República

Forn reivindica la seva experiència municipal i l’1-O en la primera entrevista des de la presó

El candidat de JxCat considera “impossible” pactar amb Colau: “Són models que es contraposen”

Joan Solé 15/05/2019

Ho destacava molt encertadament la periodista d’El Nacional, a 640 quilòmetres i amb un funcionari de presons decidint quan acaba l’entrevista. El candidat de Barcelona de Junts per Catalunya, Quim Forn, ha reivindicat des de la presó de Soto del Real la seva experiència en l’àmbit municipal i l’1-O per demanar la confiança dels barcelonins que el 26 de maig decidiran qui ocuparà l’alcaldia de la capital de Catalunya.

Forn, qui ha apuntat que podria estar en llibertat -com ha anunciat aquest matí el seu advocat Xavier Melero- quan el judici estigui vist per sentència, ha desestimat fer bandera de la llàgrima asseverant que no s’ha presentat per “ser una fotografia penjada als fanals”: Vull ser alcalde de Barcelona, la meva intenció és ser alcalde i estic convençut que ho puc ser”.

El pres polític ha reivindicat la seva innocència, “complir els mandats del Parlament no és cap delicte”. Preguntat sobre si el projecte municipal que vol JxCat és exclusivament independentista, Forn assegura que és per “90% de la ciutat”, però matisa, “no renunciaré a les meves idees, defenso l’1-O. Però el projecte parla d’habitatge, dels carrers, del lideratge econòmic de la ciutat i de recuperar l’ambició”.

El candidat de Junts per Catalunya demana “un canvi” per a Barcelona, allargant la mà a un pacte amb ERC perquè “ens sentim còmodes”: “Ens hi podem entendre, però ens és molt difícil un acord de govern amb Colau. És molt difícil, és impossible sumar dos models que es contraposen”.