Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

Estampida de regidors i alcaldes del PDeCat del Baix Camp a JxCat

Més de 50 regidors, 7 Consellers Comarcals al costat del President del mateix Consell Comarcal i la gran majoria d’associats dels municipis de la comarca s’incorporen al partit de Puigdemont

Redacció 03/09/2020
Carles Puigdemont i Lluís Puig -a la pantalla, des de l'exili- i els presos de JxCat, durant l'acte polític de la fundació del nou partit, el 25 de juliol de 2020 (Horitzontal)

Els alcaldes de l’Aleixar, Les Borges del Camp, l’Argentera, Maspujols, Prades i Riudoms, fins ara del PDeCAT, i els caps de llista de Arbolí, L’Albiol, Castellvell del Camp, Cambrils, Colldejou, Capafons, Duesaigües, Mont-roig del Camp, Riudecanyes, Riudecols, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, així com representants de Botarell, Vilaplana, Vilanova d’Escornalbou i Vinyols i els Arcs, han fet pública la seva baixa del partit demòcrata i el seu suport al nou projecte del president Carles Puigdemont.

A la pràctica, això representa que els equips municipals d’aquests municipis (més de 50 regidors, la gran majoria dels de la comarca), 7 Consellers Comarcals juntament al President del mateix Consell Comarcal, i la gran majoria d’associats dels municipis de la comarca s’incorporen a Junts per Catalunya.

Aquest abandonament del partit demòcrata se suma als ja coneguts durant aquests darrers dies a nivell nacional, en el que sembla que serà un degoteig continu de militants del PDeCAT cap a Junts per Catalunya.

Els alcaldes i caps de llista consideren que cal estar al costat del sentir majoritari dels seus ciutadans i per tant donar compliment al mandat de l’Assemblea Nacional i del Consell Nacional del PDECAT de desembre 2019 de transitar cap a Junts de Catalunya. Una condició que després dels darrers moviments del partit demòcrata consideren que no hi ha cap intenció de complir.

També han fet el pas les dues tinents d’alcalde a Reus, Montse Vilella i Teresa Pallarès.

Els alcaldes i caps de llista del Baix Camp consideren que han d’estar al costat de la defensa de la llibertat del país, d’aquells que estan patint la repressió per treballar en aquest sentit.

Així mateix, els càrrecs locals creuen que el projecte de Junts per Catalunya defensa els valors i el projecte de país pels quals van entrar en política, perquè té la capacitat d’aglutinar una gran majoria dels ciutadans i ciutadanes que tenen com objectiu construir un país lliure i pròsper i perquè consideren que el país reclama una adaptació de les maneres de fer política que permetin unir totes les sensibilitats en un projecte comú.

Els alcaldes i caps de llista del Baix Camp creuen que Junts per Catalunya és l’únic camí per construir un moviment ampli, transversal i majoritari que permeti assolir la independència de Catalunya, en el qual hi trobarà lloc qualsevol persona que cregui en la llibertat, el progrés i la justícia social.