Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Esperpèntic embolic a Lloret de Mar: cobra o no cobra més el nou govern municipal?

|

- Publicitat -

Fa un parell de dies, el ple de Lloret va aprovar les retribucions de l’alcalde i els regidors de l’equip de govern enmig de fortes crítiques per part de l’oposició.

La qüestió és que el sou de l’alcalde es manté i, d’altra banda, es regularitza la situació dels 11 regidors que seran al govern durant els pròxims 4 anys de JxCat (6) i PSC (5). L’alcalde segueix amb el sou d’uns 58.000 euros bruts anuals, marcat per l’última regularització de l’Estat, mentre que les dedicacions exclusives passen d’una a quatre.

Publicitat

El portaveu de Lloret En Comú, Miguel Gracia, s’ha queixat que “el cost dels regidors és 20% superior respecte del 2015”. Segons dades dels comuns, el 2019 el cost serà de 488.633,64 euros, quan el 2015 era de 406.439. Aquesta pujada ha estat criticada també pels grups de Força Lloret i Ciutadans.

Des de l’equip de govern, però, s’argumenta que no és cert que s’hagin augmentat els sous perquè la llei no ho permet. Les modificacions de les xifres es mouen en funció del nombre d’habitants del municipi i exposen que ara els regidors amb delegacions i competències podran cotitzar a la Seguretat Social.

Si tenim en compte, però, les dades que exposen els Comuns de Lloret de Mar, els sous no només no haurien augmentat sinó que s’haurien reduït dràsticament. Tal com es pot veure a la treballada i acurada infografia que han penjat al seu perfil de Twitter, 6 regidors van cobrar 360.000 euros la passada legislatura i ara 10 regidors cobraran 486.000 euros. Per tant, s’haurien abaixat el sou.

Et pot interessar  ERC proposta formalment un cara a cara presencial entre Aragonès i Puigdemont "on sigui"

Publicitat

Opinió

Minut a Minut