Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Esperpèntic embolic a Lloret de Mar: cobra o no cobra més el nou govern municipal?

Els comuns ofereixen un nyap de gràfic on es contradiuen a si mateixos

Gerard Sesé
Gerard Sesé 05/07/2019
Pla obert dels representants de Junts per Lloret i el PSC que formaran part del futur equip de govern de Lloret de Mar fent-se una 'selfie' el 14 de juny de 2019 (Horitzontal)

Fa un parell de dies, el ple de Lloret va aprovar les retribucions de l’alcalde i els regidors de l’equip de govern enmig de fortes crítiques per part de l’oposició.

La qüestió és que el sou de l’alcalde es manté i, d’altra banda, es regularitza la situació dels 11 regidors que seran al govern durant els pròxims 4 anys de JxCat (6) i PSC (5). L’alcalde segueix amb el sou d’uns 58.000 euros bruts anuals, marcat per l’última regularització de l’Estat, mentre que les dedicacions exclusives passen d’una a quatre.

El portaveu de Lloret En Comú, Miguel Gracia, s’ha queixat que “el cost dels regidors és 20% superior respecte del 2015”. Segons dades dels comuns, el 2019 el cost serà de 488.633,64 euros, quan el 2015 era de 406.439. Aquesta pujada ha estat criticada també pels grups de Força Lloret i Ciutadans.

Des de l’equip de govern, però, s’argumenta que no és cert que s’hagin augmentat els sous perquè la llei no ho permet. Les modificacions de les xifres es mouen en funció del nombre d’habitants del municipi i exposen que ara els regidors amb delegacions i competències podran cotitzar a la Seguretat Social.

Si tenim en compte, però, les dades que exposen els Comuns de Lloret de Mar, els sous no només no haurien augmentat sinó que s’haurien reduït dràsticament. Tal com es pot veure a la treballada i acurada infografia que han penjat al seu perfil de Twitter, 6 regidors van cobrar 360.000 euros la passada legislatura i ara 10 regidors cobraran 486.000 euros. Per tant, s’haurien abaixat el sou.