Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Escàndol a la policia local de Mataró: agents amenacen de mort independentistes

|

- Publicitat -

El Maresme té dues cares: els pobles amb més esperit activista independentista que han fet història al procés, com les consultes d’Arenys de Munt i per l’altra els unionistes radicals que es passegen violentament escampant por entre els ciutadans democràtics.

Ara tenim un nou exemple d’unionisme radical arrelat, en aquest cas, a la capital de la comarca, Mataró. La seva policia local viu immersa en un escàndol després que hagi transcendit un xat entre agents on insulten i amenacen de mort els independentistes.

Publicitat

Segons publica La Vanguardia, hi ha un fòrum oficiós de WhatsApp on participen tots els agents de la ciutat. Entre altres expressions destaca: “Doneu-me una metralleta i acabava amb el problema” en referència al moviment independentista altres com “A la merda amb els indepes, no són companys”.

Expressions d’ultradreta contra el president de la Generalitat, Quim Torra, o que reclamen el 155. Les al·lusions a la violència, però, són preocupants tenint en compte que són agents de policia: “Una ràfega i correran com conills” o “per erradicar-ho hi ha víctimes, és com en la guerra, moren innocents”.

El govern socialista de Mataró ha sortit al pas: “no es pot desprendre ni la veracitat, ni l’autoria del contingut”, ja que no “no s’identifica als participants”. Insisteix l’Ajuntament en “l’objectivitat i neutralitat dels agents en les actuacions policials” i en el “caràcter privat del xat” en qüestió.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut