Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Ernest Maragall visita Forn per definir la “unitat d’acció sobiranista” després de les municipals

Sobre la unitat a les municipals, el candidat d'ERC ha dit que "des del punt de vista de l'espai sobiranista, és millor opció la diversitat"

|

- Publicitat -

El candidat d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, ​​Ernest Maragall, ha afirmat aquest dimarts que ha visitat el conseller legítim d’Interior de la Generalitat i exprimer tinent d’alcalde de Barcelona a la presó, Joaquim Forn, per definir una “unitat d’acció sobiranista” després les eleccions municipals.

“Hem coincidit en treballar ara per definir el que podríem anomenar unitat d’acció sobiranista postelectoral. És millor treballar-la ara que després”, ha detallat en declaracions a la premsa, i ha afirmat que tots dos poden representar un valor afegit per a Catalunya i la ciutat.

Publicitat

Preguntat per la possibilitat que els ‘comuns’ es puguin incloure en aquest espai, ha dit que podria obrir-se a la CUP i els ‘comuns’: “Un bloc democràtic i d’amplíssima majoria social que pugui compartir plantejament al voltant de la llibertat de els representants polítics i de democràcia per poder decidir i prendre decisions”.

Maragall ha detallat que s’han emplaçat amb Forn per treballar en aquest camí i començar a “definir i concretar què vol dir unitat d’acció sobiranista per després de les eleccions” i com fer compatible amb un debat de fons sobre els principals problemes de la ciutat com la seguretat, l’habitatge o la mobilitat.

“En aquest país el concepte de diversitat és imprescindible i el d’unitat és urgent i necessari des de la perspectiva electoral”, ha subratllat el candidat republicà, que ha reiterat que no s’impulsarà una llista unitària, ja que ha instat maximitzar les força de cada espai que treballa per una hipotètica república catalana.

No a la unitat electoral

En relació a la petició de crear una llista unitària que ha llançat aquest mateix dimarts el regidor del PDEeCAT a Barcelona Jaume Ciurana, Maragall ha respost que aquesta qüestió ja s’ha debatut i aclarit: “Es va consolidar l’evidència que, des del punt de vista de l’espai sobiranista, és millor opció la diversitat i la suma”.

Et pot interessar  Govern i Comuns es reuneixen aquesta tarda després que el Consell Executiu aprovi els pressupostos

Així mateix, Maragall ha declinat confirmar si, finalment, Forn serà el cap de llista del PDeCAT a l’Alcaldia de Barcelona: “És obvi que aquesta qüestió hi és al seu grup. Em consta el seu interès per la ciutat i la seva disponibilitat per avançar en aquesta unitat d’acció, però les decisions són seves”.

També ha explicat que ha visitat els exconsellers Oriol Junqueras i Raül Romeva: “És l’última oportunitat per abraçar-los abans del judici”, i ha assegurat que estan al dia i que han parlat sobre la situació política a Catalunya i les eleccions municipals i europees.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut