Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Ernest Maragall diu que la campanya per Barcelona serà “de persones contra diners”

El candidat d'ERC per Barcelona vol canviar "la inquietud de la gent" per una "esperança tangible"

|

- Publicitat -

ACN Barcelona .- El candidat d’ERC a les eleccions per Barcelona, Ernest Maragall, preveu que la campanya serà “de persones contra diners”. En el seu discurs al congrés d’ERC-Barcelona que ha tancat el procés de primàries del partit ha reconegut que “guanyar persones contra diners mai és fàcil però és sempre possible” si són capaços “de contagiar, multiplicar, aplegar, agregar, compartir aquest esforç de persones contra poder llunyà, desconegut, però ben present, que pren decisions per nosaltres sense que en siguem massa conscients”. També ha fet una crida a “generar una esperança legítima” per “treure del cap de la gent la inquietud, el dubte, la incertesa i la manca de fiabilitat” per una “esperança real, legítima, ben fundada” que sigui “tant tangible com puguem”. Ernest Maragall ha estat escollit candidat d’ERC a les eleccions municipals amb 619 vots emesos, 583 vots a favor (94,2%) i 36 vots en blanc (5,8%).

Maragall ha dit que “Barcelona no es deixa comprar, però hi ha qui la intenta comprar” i ha alertat que “l’estan comprant en petites i grans dosis, des d’a prop i des de lluny, tant en el sentit físic immobiliari, com comercial, econòmic de grans empreses”.

Publicitat

En aquest context ha indicat que cal ser capaç “de sostenir aquest pols i de guanyar-lo” i que Barcelona només ho farà si i està “a la primera divisió de ciutats europees que saben, que son conscients que aquest combat és el mateix aquí que a Amsterdam, Frankfurt, Milan, Atenes o Marsella”.

Pel candidat d’ERC a les municipals “no hi ha ciutat Barcelona sense ciutat metropolitana, sense Catalunya ciutat o sense Europa capital Barcelona, sense les tres dimensions en què Barcelona ha de jugar i jugar a fons”.

Et pot interessar  Albiach situa el PSC i ERC com a "principals aliats" d'un "govern progressista"

Per això ha demanat que Barcelona sigui “líder de les xarxes de ciutats d’Europa i del món”, perquè preveu que serà “on es jugarà bona part del combat que és de fons entre el poder democràtic i el poder econòmic”, que ha avançat que serà “un dels punts claus” de la seva campanya.

Maragall ha agraït el suport rebut aquestes darreres setmanes en el que ha definit com un “viatge curt però intensíssim”. Ha volgut agrair especialment la feina d’Afred Bosch, i per això en un moment ha aturat el discurs per abraçar l’anterior candidat republicà a l’alcaldia de Barcelona.

Ha acabat les seves paraules parlant de l'”esperit d’Olzinelles”, perquè fa uns dies va sortir d’una reunió amb joves d’aquesta localitat “fresc com una rosa, estimulat, enriquit, convençut, entusiasmat” i “carregat d’energia”. Ha dit que aquest esperit no el poden perdre “fins el 26 de maig i després tampoc”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut