Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

ERC lidera un pacte a Sitges que fa trontollar la investidura de la candidata de Junts

El quadripartit només necessita el suport de Guanyem a la investidura per desbancar la candidata de Junts a l'alcaldia de Sitges

|

- Publicitat -

La candidatura de Junts a Sitges va ser la més votada en les eleccions municipals del passat 28 de maig, però la investidura de la seva cap de llista, Mònica Gallardo, que s’havia acordat amb el PSC, trontolla arran d’un pacte de govern que lidera ERC i que podria treure-li l’alcaldia. Els republicans s’han aliat amb els comuns, Sitges Grup Independent i FETS per Sitges per formar un quatripartit que suma 10 regidors, dos més dels que suma l’acord de Junts amb el PSC.

L’acord del quadripartit suma els 4 regidors d’ERC, els 3 de Sitges Grup Independent, els 2 de comuns i el representant del nou partit municipalista FETS. Només necessiten el suport de Guanyem a la investidura per tal de desbancar Gallardo, i així donar continuïtat a l’alcaldia republicana d’Aurora Carbonell durant els propers tres anys. D’altra banda, la candidata dels comuns, Carme Gasulla, lideraria l’últim any de legislatura.

Publicitat

Els quatre grups han emès un comunicat conjunt en el qual insten la regidora de Guanyem a donar-los suport a la investidura, per tal de fer fora definitivament Gallardo. Durant l’última legislatura, ERC ha governat amb Guanyem i SGI. Després dels resultats del passat 28 de maig, però, Guanyem ja va dir que aquesta vegada no entraria a formar govern amb cap formació.

El grup de Guanyem celebra una assemblea aquest vespre per decidir el vot de demà, que se celebra el ple d’investidura. Fonts del partit consultades per l’ACN apunten que l’acord del quadripartit inclou diverses propostes programàtiques que la formació havia plantejat “com a condicionant per investir un alcalde progressista”.

Les mateixes fonts indiquen que el grup veu amb bons ulls la proposta per investir Aurora Carbonell. Amb tot, confien que l’assemblea d’aquest vespre acordarà donar suport a la candidata republicana al ple d’investidura d’aquest dissabte.

Et pot interessar  Aragonès, a la gola del llop, defensa l'amnistia, el finançament singular i el referèndum i avisa que "són inevitables"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut