Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

ERC facilitarà l’aprovació del pressupost de Barcelona amb una abstenció

|

- Publicitat -

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona facilitarà l’aprovació del pressupost municipal per al 2023 amb una abstenció en la votació, segons han anunciat en roda de premsa els regidors Jordi Coronas i Jordi Castellana. Els republicans justifiquen l’abstenció amb l’acord que han assolit amb el govern dels comuns i el PSC: un pla de xoc social i econòmic de 100 milions d’euros. “L’abstenció facilita l’aprovació i malgrat que no és el nostre pressupost el pla de xoc de 100 milions serà útil i ajudarà la ciutadania”, ha dit Coronas, que ha recordat el context d’inflació.

El regidor ha explicat que han estat setmanes “intenses” des de l’inici de la tramitació i ha destacat l’esforç fet per baixar al detall algunes partides. El gruix de les mesures que han pogut detallar s’engloben en aquest pla de xoc de 100 milions, que inclou entre altres augmentar el fons d’infància per a famílies en situació de vulnerabilitat en 15 milions d’euros o una línia d’ajuts de 5 milions d’euros per a clubs esportius i entitats culturals per fer front a l’augment de la despesa energètica.

Publicitat

A més, s’ha acordat reduir la llista d’espera de la mesa d’emergència adquirint més habitatges i incrementar en 6 milions el pressupost destinat a polítiques actives d’ocupació. A banda, el pla també preveu dotacions en àmbits com la gent gran i la dependència, l’atenció social bàsica, l’atenció a dones que han patit violència masclista o altres com la salut pública, amb partides com ara un increment de 800.000 euros per al telèfon d’atenció al suïcidi o 600.000 euros per ampliar programes d’atenció a la drogodependència.

El pla engloba també una partida de 4 milions d’euros per executar mesures previstes en el compromís Besòs-Maresme, 5 milions per adquirir el Centre Comercial de la Vila Olímpica i 2 milions per la construcció del mercat provisional de l’Estrella.

Et pot interessar  Aragonès acusa Illa de defensar la proposta de Cs sobre trilingüisme: "Cal un president que no abandoni la llengua mai"

“Estrictament Barcelona”

ERC ha desvinculat la decisió presa a Barcelona de les negociacions dels comptes a altres administracions. “Estrictament Barcelona”, ha dit Coronas, que ha remarcat que no creuen la plaça Sant Jaume. “El que és bo per Barcelona és que s’aprovin, la nostra feina és negociar els pressupostos de Barcelona i és el que hem fet”, ha conclòs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut