Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Enric Mir dimiteix com a regidor a Cabrera de Mar arran dels diners trobats al seu despatx

ERC el suspèn de militància després de l’operació Voloh

Agències 05/11/2020

El regidor d’Urbanisme de Cabrera de Mar (Maresme), Enric Mir, ha anunciat la seva dimissió. En un comunicat, el republicà admet que, durant els escorcolls de l’Operació Voloh , la Guàrdia Civil va entrar dimecres passat al seu despatx i va trobar una “quantitat indeterminada” de diners en efectiu. Segons Mir, els diners corresponien a la venda particular del seu immoble familiar i estaven destinats a comprar una altra casa l’endemà de l’escorcoll. “Vull afirmar amb rotunditat que aquests diners no tenen relació amb cap de les acusacions infundades de prevaricació urbanística que s’han fabricat des dels aparells de l’Estat”, remarca Mir, que diu que plega “irrevocablement” perquè la seva actuació “no és pròpia de l’exemplaritat” del càrrec.

“Amb aquesta decisió estaré en una disposició millor per col·laborar amb la justícia i, si s’escau, defensar-me, sense perjudicar el nostre poble ni l’Ajuntament de Cabrera”, afegeix el regidor dimissionari. Mir conclou el comunicat agraint les mostres de suport rebudes i demanant disculpes amb tots els veïns que li havien dipositat confiança.

La dimissió de Mir arriba just després que ERC hagi anunciat que el suspenia de militància i li hagi demanat que abandoni l’acta de regidor. L’executiva dels republicans ha apuntat que els diners trobats al despatx formaven part de la vida privada del regidor, però ha assegurat que és una pràctica “del tot incompatible amb els valors republicans” que defensen el partit i el grup municipal de Cabrera de Mar.