Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Els Mossos abandonen un desnonament per la pressió popular malgrat la contundència dels agents

[Vídeo] El Sindicat Habitatge Raval demostra la seva força al barri i protegeix les tres famílies vulnerables que anaven a ser desnonades

Gerard Sesé 23/11/2020

Un nou i polèmic desnonament amb molta contundència policial per part dels Mossos ha tingut lloc al barri del Raval de Barcelona. La policia catalana pretenia fer fora de casa seva a tres famílies vulnerables, però els veïns ho han impedit.

El Sindicat Habitatge Raval explicava en una piulada i amb un vídeo com la pressió popular ha aconseguit que els Mossos no només aturessin el desnonament sinó que s’han retirat. Sindicat Habitatge Raval havia fet una crida a tothom perquè anés a fer de muralla humana i se n’ha sortit amb la seva.

Els veïns que es concentraven per aturar un desnonament poc abans del toc de queda, s’han enfrontat amb l’ARRO i s’han cremat contenidors i s’han vist empentes entre agents i ciutadans. Alguns periodistes han denunciat les traves dels Mossos per poder fer la seva feina.

El sindicat ha titllat el desnonament d’il·legal per fer-se poc abans del toc de queda i així evitar la presència de veïns.