Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Els ciutadans del Segrià comencen a patir els efectes del nou confinament

|

- Publicitat -

Uns 3.000 viatgers afectats pel confinament perimetral de la comarca del Segrià, per frenar l’expansió del coronavirus, han canviat o anul·lat els seus bitllets del TGV o Avant de Renfe.

Renfe va establir el canvi o l’anul·lació del que bitllets en el moment que es va tenir coneixement el confinament perimetral, ha informat aquest dimecres la companyia en un comunicat, i ofereix el servei sense cost.

Publicitat

Quarantena a Bèlgica

Bèlgica demanarà una quarantena obligatòria als turistes que tornin de destins considerats d'”alt risc” dins de la Unió Europea i hi inclou les comarques a Lleida.

La quarantena serà “obligatòria” o de caràcter “voluntari” en funció del nivell de les restriccions a la zona considerada de risc a la qual hagi viatjat, el seu seguiment dependrà del Servei de Salut Pública i de les autoritats regionals belgues i es determinarà en funció de la informació del Ministeri d’Exteriors belga, però adaptat a un nou codi de colors.

Vigilància sota control judicial

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha plantejat aquest dimecres la “necessitat de buscar algun tipus de mesura, que probablement s’ha de prendre des del poder judicial”, per obligar a complir el confinament o la quarantena a les persones que se’ls hagi diagnosticat de Covid-19 o siguin sospitoses i que es neguin a complir l’aïllament. Si no es prenen mesures dràstiques, l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida pot “saturar” en dies sense més personal i derivació de pacients.

Salut estudia derivar a Manresa, Igualada, Reus, Tarragona i algun hospital de l’àrea metropolitana de Barcelona.

40 nous casos

La Conselleria de Salut de la Generalitat ha confirmat aquest dimecres, amb dades tancades el dimarts, 40 casos nous de coronavirus a la província de Lleida: cinc a la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran i 35 a la regió sanitària de Lleida, dels que 33 són de la comarca del Segrià, confinada perimetralment des de dissabte.

Et pot interessar  Catorze organitzacions i entitats lleidatanes signen un manifest per una cultura crítica i en català per Sant Jordi
Publicitat

Opinió

Minut a Minut