Dijous, 13 de maig de 2021 - Edició 1022
La República

El partit independent de Cervera pot fer possible una moció de censura d’ERC i la CUP

L’actual alcaldia la té JxCat amb un pacte amb el PSC i SiF, que ha abandonat el govern i l’ha deixat en minoria

Avatar
Agències 11/05/2020
Pla mitjà del candidat d'ERC, Joan Santacana (de peu) fent discurs al ple d'investidura de la Paeria de Cervera. El 15 de juny de 2019. (Horitzontal)

La moció de censura d’ERC-MES-AM, la CUP i SiF contra l’equip de govern de JxCat i el PSC a la Paeria de Cervera es presentarà aquest dimarts. Així ho han donat a conèixer els republicans que també han reiterat que es proposa el seu cap de llista, Joan Santacana, com a relleu de Ramon Augé. En aquest sentit, remarquen que la voluntat de la moció és vertebrar un nou govern més ampli i transversal, que doni “solidesa” a l’acció per fer front als reptes de futur de la ciutat, fixant la sortida de la crisi generada per la Covid-19, com els primer d’aquests. ERC considera que l’actual govern en minoria no correspon al resultat expressat per la ciutadania en les eleccions del 26 de maig, on ells van ser la força més votada amb 5 regidors.

Aquesta iniciativa ha provocat les crítiques del portaveu del PDeCAT, Marc Solsona, que en roda de premsa ha manifestat el seu suport a Augé i s’ha posat a la seva disposició després de la “inoportuna” decisió de presentar una moció de censura per part d’ERC, la CUP i independents que li donaven suport.

“Ara no toca”, ha assegurat Solsona, que ha explicat que el responsable de Política Municipal d’JxCat ha parlat amb el seu homòleg d’ERC, i que és un tema en clau local que no té perquè tenir més conseqüències.