Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Detenen nou activistes que intentaven aturar un desnonament il·legal al barri del Putxet

Els activistes hauran d’afrontar una acusació de temptativa de robatori amb força

Avatar
Agències 26/07/2021
Imatge dels membres del Sindicat de l'Habitatge de Cassoles en suport als detinguts
Els Mossos d’Esquadra han detingut nou persones que intentaven accedir a un habitatge del carrer Ferran Puig, al barri barceloní del Putxet, al districte de Sarrià-Sant Gervasi. Els fets han passat al voltant de les 6, quan els agents han rebut un avís per part d’un veí de la zona. Un cop al lloc, han pogut determinar que algunes de les persones ja havien accedit a través de l’entrada, mentre que altres duien a terme tasques de vigilància.

Un cop detinguts, han comprovat que portaven estris per forçar portes, com potes de cabra i tornavisos. Tots ells han estat acusats d’un delicte de temptativa de robatori amb força a l’interior d’un domicili i a hores d’ara continuen en dependències policials. La versió de la policia difereix, però, amb la del Sindicat d’Habitatge de Cassoles, que ha explicat a través de Twitter que es tractava d’un grup d’activistes que intentaven aturar “un desnonament il·legal”. A primera hora del matí han convocat una protesta davant de la comissaria de les Corts per mostrar la seva solidaritat i reclamar la llibertat de les persones detingudes.

El Sindicat per l’Habitatge de Cassoles va mantenir una intensa activitat durant el mes de maig. Més concretament va aconseguir aturar dos dels tres desnonaments programats per aquell mes, tal com informa El Jardí de Sant Gervasi i Sarrià.

Per tant, els fets han ocorregut en un escenari en què es podia preveure una certa resistència al desnonament. Malgrat que actualment s’aplica una llei de suspensió dels desnonaments a causa de la pandèmia. Es pot efectuarsi els propietaris afectats: “estan en situació de vulnerabilitat” tal com afirma El País. Aquests efectes de vulnerabilitat estan sotmesos a la decisió del magistrat. El decret antidesnonaments es perllongarà fins al 9 d’agost amb un mercat a l’alça pel que fa al preu del lloguer.