Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Desokupa fa soroll, però punxa en la protesta pel centre de Barcelona

Els mossos han identificat un a un els assistents a la contramanifestació antifeixista, que ha reunit unes 150 persones en contra de Desokupa

|

- Publicitat -

L’extrema dreta de Desokupa continua fent soroll, però només ha aconseguit aplegar unes 700 persones —segons la Guàrdia Urbana— en la manifestació convocada a plaça Universitat (Barcelona) per protestar contra les ocupacions i l’alcaldessa Ada Colau. També han aprofitat per defensar la policia i reproduir el discurs alarmista de la inseguretat a Barcelona

A la manifestació dels seguidors de Dani Esteve, el cap de Desokupa, s’han sentit insults a Colau i crides com ‘Agenda 2030: dictadura’, ‘Fora Comunisme’ o ‘No es toca Desokupa’.

Publicitat

Contramanifestació de l’antifeixisme

L’antifeixisme ha convocat una contramanifestació a favor del dret a l’habitatge i en contra de l’empresa de desnonaments extrajudicials Desokupa. Amb més d’un centenar de persones, s’ha concentrat a la plaça dels Àngels, al Raval i des d’allà puja a la plaça Universitat. ‘Nazis no’, ‘Barcelona serà la tomba del feixisme’ o ‘Feixistes i burgesos tenen els mateixos interessos’, han estat algunes de les proclames que s’han sentit entre els assistents a la manifestació contra els ultres de Desokupa.

Al carrer Tallers s’han viscut alguns moments de tensió entre manifestants pro ocupacions i Mossos d’Esquadra, on hi ha hagut llançament d’ous i d’alguna ampolla al cordó policial i una càrrega dels mossos.

El líder de Desokupa viu a Madrid 

Dani Esteve, megàfon en mà i ja a plaça d’Espanya, ha protagonitzat un discurs incendiari sobre la inseguretat i en contra del que anomena “anxoves amb caputxa”, en referència als manifestants d’esquerres. És curiosa la confiança amb la qual afirma que “la policia té ordre política de no detenir-los” quan els Mossos d’Esquadra durant les dues manifestacions, s’han dedicat a identificar un per un als 150 integrants de la manifestació antifeixista. De fet, han detingut una persona per atemptat contra l’autoritat.

També és força significatiu el fet que Esteve, el messies contra l’ocupació a la capital catalana, ni tan sols viu a Barcelona. “Jo ara visc a Madrid, perquè a Barcelona em van posar una bomba els CDR”, ha assegurat.

Et pot interessar  El líder de Desokupa amenaça Colau amb una campanya de desprestigi que "pagarà a les urnes"

Publicitat

Opinió

Minut a Minut