Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Confinats vuit urbans a Lleida després de ser escopits per un detingut positiu de Covid-19

|

- Publicitat -

L’Ajuntament de Lleida ha confinat a vuit agents de la Guàrdia Urbana després que la setmana passada els escopís i agredissin una persona que setmanes enrere havia donat positiu de Covid-19, durant una actuació policial en què va acabar detinguda.

Seguint el procediment habitual i reglamentari derivat d’un accident de treball, Activa Mútua ha citat els agents per a aquest dimarts al matí per dur a terme la prova del coronavirus, ha informat l’Ajuntament en un comunicat.

Publicitat

En cas que el test tingui algun resultat positiu, i tal com estableix el protocol Covid-19, el diagnòstic i l’assistència correspondrà al servei públic de salut.

Dels vuit agents afectats, dos s’han fet la prova al CAP corresponent sota la prescripció dels respectius metges de capçalera: un ha donat negatiu i un altre, que havia tingut un contacte proper previ amb una persona contagiada, ha donat positiu.

Segons el consistori, el protocol estableix que cal fer quarantena 14 dies perquè durant aquest temps es pot desenvolupar la malaltia i, per tant, el moment de fer la prova depèn d’indicacions facultatives.

Si el test s’hagués fet en 24 hores després de l’incident, no hauria estat garantia de tenir uns resultats fiables en cas d’indicar que no s’havien contagiat, ha destacat el consistori.

L’Ajuntament precisa que cal diferenciar entre el procediment a seguir en cas de contactes produïts com a conseqüència directa d’un accident de treball del què es produeix per qualsevol altre contacte que no sigui demostrable que hagi estat el causant de la infecció com a resultat de l’exercici de les competències del lloc de treball, encara que en tots dos casos, el protocol regula l’aïllament preventiu.

Et pot interessar  Familiars de les víctimes de la residència de Tremp declaren que el centre va ser "la casa dels horrors" durant la covid
Publicitat

Opinió

Minut a Minut