Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Colau diu que no permetrà que es retrocedeixi “al passat de l’especulació, la contaminació i la massificació turística”

La candidata de BComú demana el vot des del Carmel reivindicant "la força de la gent comuna i la majoria social"

|

- Publicitat -

La cap de files de Barcelona en Comú, Ada Colau, assegura que no permetrà que el 28-M Barcelona retrocedeixi “al passat de l’especulació, la contaminació i la massificació turística”. Colau ho ha dit des del Carmel, on ha denunciat “l’abandonament” dels barris populars durant l’època en què Xavier Trias era alcalde i ha reivindicat “la força de la gent comuna i la majoria social”. Coincidint amb l’equador de la campanya, Colau ha insistit en la importància de la mobilització: “Que tothom sigui conscient que el 28-M Barcelona es juga si seguim avançant o si retrocedim”.

En aquest sentit, ha tret pit del seu projecte de ciutat i ha criticat que la dreta vulgui “crispar” i “generar soroll” perquè no tenen model. “No caurem en les seves provocacions”, ha dit tot prometent fer la campanya electoral “més propositiva i optimista de la història”.

Publicitat

Igual que la vicepresidenta del govern espanyol, Yolanda Díaz, Colau també s’ha sumat després de la seva intervenció a les crítiques cap al PP d’Alberto Nuñez Feijóo i Daniel Sirera. “Aquest és l’estil del PP, de les dretes, que no proposen res”, ha dit després d’afirmar que busquen “generar soroll” i “confrontació”.

D’altra banda, Colau ha tornat a carregar contra el candidat socialista Jaume Collboni i li ha reclamat un cop més que deixi clar si descarta o no un pacte amb Xavier Trias. “El risc és real”, ha advertit.

Durant la seva intervenció, Colau ha repassat l’obra de govern del darrer mandat i ha lamentat que Collboni no en tregui pit com fa ella, tot recordant que el PSC encara és al govern de coalició de Barcelona. “La ciutat està en un procés de transformació que ja no té marxa enerer”, ha apuntat.

Et pot interessar  Barcelona es prepara per acollir durant una setmana el debat mundial sobre el futur i la preservació dels oceans

Un cop més, la candidata de BComú ha defensat “sense matisos” els governs de coalició tant al govern espanyol com a Barcelona i ha demanat que el vot progressista es concentri en la seva formació.

“Guanyem les eleccions i construïm juntes la Barcelona del futur”, ha conclòs davant dels assistents concentrats al míting del Carmel. A banda de Yolanda Díaz, Colau també ha comptat en l’acte electoral amb les eurodiputades d’IU i Podemos, Sira Rego i María Eugenia Rodríguez Palop, i Pau Gonzàlez candidat número 10 i veí d’Horta.  També ha estat el primer acte en què ha sonat la rumba de BComú per a aquestes eleccions, que ha posat ritme a l’escenari.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut