Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Colau diu que “disparar ha de ser l’últim dels recursos” a què recorri la Guàrdia Urbana

|

- Publicitat -

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat al ple que el fet succeït dissabte passat al passeig Sant Joan és “excepcional” i ha indicat que disparar “ha de ser l’últim dels recursos” als quals recorri la Guàrdia Urbana. “No ho hem de normalitzar”, ha demanat en relació a l’incident durant el qual un agent va disparar un sensellar durant una actuació del cos. “El primer que ens preocupa a tots és l’estat de salut”, ha indicat Colau, que s’ha alegrat que “per sort” l’home ferit s’estigui recuperant. Segons l’alcaldessa, el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, ja va dir després de conèixer el fet que caldria revisar els protocols. “Ens obliguen a revisar fins a l’últim mil·límetre l’actuació i els protocols”, ha afegit.
Amb tot, l’alcaldessa també ha dit que “s’ha de respectar la investigació judicial i col·laborar-hi. A més, ha afegit que s’ha obert una investigació interna i ha assenyalat que hi ha milers d’intervencions amb persones sense llar que es resolen sense incidents.

Des del tiroteig de dissabte passat, l’alcaldessa Ada Colau només s’hi havia referit en dues piulades al Twitter. Aquest divendres s’hi ha referit arran d’un prec presentat per ERC, que demana un pla de formació i un protocol d’actuació específic per a intervencions i actuacions amb sense sostre per part d’agents de la Urbana. Colau ha acceptat el prec i ha agraït el to del regidor republicà Jordi Coronas. “No ens pertoca jutjar però hi ha coses que ens preocupen”, ha dit Coronas.

Publicitat

Pistoles elèctriques
Durant el ple, i en resposta a precs de JxCat i el PP, Batlle ha rebutjat per ara dotar la Guàrdia Urbana de pistoles elèctriques i ha reiterat, com ja ha fet aquesta setmana, que el debat no es pot fer “en calent”.
“Analitzarem amb rigor tots els possibles elements de millora i sobretot garantint la seguretat i compliment de totes les normes de respecte que qualsevol mitjà policial ha de tenir”, ha dit.

Et pot interessar  Els veïns de Lilla tallen l’A-27 entre Valls i Montblanc per exigir el pagament de les indemnitzacions per les esquerdes

En relació a reforçar la Unitat de Reforç, Emergències i Proximitat (UREP) de la Guàrdia Urbana, com demana JxCat, Batlle ha indicat que l’ampliació de la unitat està en procés i preveu incorporar 25 agents més. Actualment, ha dit, en té 128.

El tinent de Seguretat també ha dit que s’està treballant per a la implementació de càmeres unipersonals.
Tant Jordi Martí (JxCat) com Josep Bou (PP) han retret a Batlle que rebutgi les tàser perquè seria abordar el debat “en calent”. Martí ha assegurat que el seu grup va plantejar-ne l’estudi fa dos anys mentre que Bou ha defensat que ho ha demanat en diverses ocasions.

A més, tots dos han recordat que els sindicats policials ho reivindiquen i que a altres municipis catalans les policies locals estan autoritzades per a l’ús de la pistola elèctrica. “Farem un debat serè i amb totes les garanties”, ha conclòs Batlle.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut