Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Colau demana “fórmules imaginatives” que parteixin de la “corresponsabilitat” per fer un govern progressista a Barcelona

L'alcaldessa en funcions encoratja el PSC i ERC a fer "el màxim esforç" per tirar endavant un pacte a tres d'esquerres

|

- Publicitat -

L’alcaldessa de Barcelona en funcions, Ada Colau, ha demanat “fórmules imaginatives” que parteixin de la “corresponsabilitat” per fer possible un govern “estable, fort i progressista” per a la capital catalana. “La majoria més clara, estable i contundent que surt de les eleccions del 28-M són els 24 regidors i regidores d’ERC, PSC i BComú”, ha considerat la líder dels comuns en un vídeo que ha difós a través de Telegram. Alhora, ha encoratjat aquestes formacions a “fer el màxim esforç” per mantenir Barcelona “com un far d’esperança” de polítiques progressistes a Europa. Colau, també ha lamentat que en els darrers dies “les elits estiguin donant per fet que Trias serà alcalde” perquè hi ha una alternativa “molt més forta”.

En un vídeo en què Ada Colau apareix en primer pla i amb actitud distesa, l’alcaldessa en funcions ha defensat una alternativa a Xavier Trias per a la ciutat de Barcelona. Ha explicat que en els darrers dies ha mantingut trobades amb Jaume Collboni (PSC) i Ernest Maragall (ERC) per apropar posicions. “No serà senzill, però hi ha fórmules possibles”, ha afirmat Colau. La líder dels comuns ha apostat per “posar les polítiques al centre, de forma col·legiada i corresponsable” per fer un govern a tres per Barcelona. D’aquesta forma, ha considerat que es podrà mantenir la capital catalana com “un far de polítiques progressistes” a Europa.

Publicitat

Ha destacat la capacitat d’entesa amb ERC i el PSC i ha recordat que es tracta de dues formacions amb les quals els comuns han governat o han arribat a acords al llarg del darrer mandat. Colau s’ha mostrat disposada a fer “el màxim esforç fins al darrer minut” per fer possible aquest govern a tres.

Et pot interessar  Collboni anuncia que ampliarà el govern un cop estigui en vigor el pressupost

Colau també ha relatat que després de les eleccions va mantenir una reunió amb Xavier Trias i ha dit que en aquesta trobada tots dos van “constatar” que tenen “models de ciutat oposats”. Per aquesta raó, ha deixat clar que no faran cap pacte. Així mateix, ha revelat que Trias és conscient que amb 11 regidors no pot governar una població “tan gran i complexa” com Barcelona.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut