Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Colau adjudica tres contractes a Inipro, l’empresa imputada per corrupció lligada al PSC

|

- Publicitat -

L’Ajuntament de Barcelona ha contractat aquest 2019 els serveis de l’empresa Inipro, imputada per diversos casos de corrupció relacionats amb diferents ajuntaments que comandaven els socialistes catalans, com per exemple Tarragona i Viladecans.

L’equip de Colau segueix confiant en aquesta empresa des del 2016 i en total li ha atorgat per contractació directa, és a dir, sense licitació pública, la suma de 309.222 euros repartits en diversos contractes menors (19 contractes menors el 2016, 7 contractes menors el 2017 i 10 contractes menors en 2018). Aquest 2019 haurien estat tres més, segons explica el digital VozPopuli.

Publicitat

Els 3 contractes a l’empresa imputada per corrupció

L’ajuntament de Colau ha atorgat tres contractes per un valor total de 12.870 euros a Inipro mentre aquesta està sent investigada. Es tracta de tres projectes destinats a districte d’Horta-Guinardó, relatius a “Activitats programa per a dones” (contracte de 3.000 euros), “Vermuts musicals Can Travi i Projectes Comunitaris” (contracte de 2.480 euros) i “Activitats per a joves i adolescents “(contracte de 7.390 euros).

Des del consistori es defensa amb mitjà citat al·legant que Inipro ja gestiona “els equipaments” i que aquests contractes menors obeeixen a aspectes relacionats amb els contractes majors que es van atorgar per concurs públic.

Inipro, la corrupció que esquitxa el PSC

Actualment s’està a l’espera que l’Audiència de Tarragona dicti l’obertura de judici oral. El cas gira sobre el contracte subscrit l’any 2010 entre l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) i l’empresa Inipro, i que es va prorrogar al marge de la normativa de contractació durant els anys 2011 i 2012. Oficialment, el contracte tenia com a objectiu la intervenció i potenciació de l’associacionisme de població immigrant però, segons el jutjat, aquests treballs no han quedat acreditats en les memòries justificatives i, realment, el què es portava a terme eren activitats en benefici del PSC. L’ajuntament estava sota la batuta de Josep Fèlix Ballesteros.

Et pot interessar  Illa afirma que Sánchez està d'acord amb millorar el finançament autonòmic, malgrat que rebutja les propostes de l'independentisme

Viladecans també va sortir esquitxat pel cas Inipro on l’empresa hi té la seu. El primer secretari del PSC Viladecans, Joaquín Guerrero, va renunciar després de l’escàndol i prèviament, havia presentat la seva renúncia a l’acta de regidor de l’Ajuntament de Viladecans, davant l’alcalde i el grup municipal socialista, que la va acceptar.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut