Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

Buch respon les crítiques de Colau i culpa l’Ajuntament dels desnonaments

L’alcaldessa havia recriminat la violència policial a Barcelona durant un operatiu dels Mossos

Redacció
Redacció 10/10/2019
Pla mitjà del conseller d'Interior, Miquel Buch, i el director general de Policia, Andreu Joan Martínez; en primer terme, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a la Junta Local de Seguretat. 19 de juliol del 2019. (Horitzontal)

Picabaralla a les xarxes socials entre l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i el conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch.

La comú ha criticat aquest migdia el conseller assegurant que “no entenem per què Buch prioritza dispositius desproporcionats per desnonar famílies vulnerables, fent-li la feina bruta a fons voltors” i, a més, insistia al Govern català a “impulsar mediació en casos com aquest: una mare amb 2 criatures!”.

La resposta de Buch no ha estat minsa: el conseller ha justificat l’actuació policial “els mossos
han actuat per ordre judicial, acompanyant la comitiva judicial i garantint la seva seguretat” i després ha culpat directament la gestió dels comuns com a responsable de les situacions de desnonaments: “preguntem-nos per què des de serveis socials de l’Ajuntament no s’ha donat una solució a aquesta família vulnerable abans d’arribar al desnonament”.