Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

BComú i PSC ignoren les crítiques de l’oposició i fan un balanç en positiu del mandat

|

- Publicitat -

Barcelona en Comú i el PSC han tret pit del govern de coalició i les polítiques impulsades en el darrer mandat enmig de l’allau de crítiques de l’oposició. Durant el debat sobre l’estat de la ciutat al plenari, l’alcaldessa Ada Colau ha reivindicat l'”estabilitat” del govern i els “grans acords de ciutat”. Els grups de l’oposició han criticat el balanç fet en positiu i han esmentat àmbits com la seguretat, la manca de neteja o l’habitatge.

Durant la seva intervenció, Colau ha indicat que els darrers vuit anys han estat “decisius” per impulsar un model de ciutat més “sostenible”, líder en inversió social i amb una economia “més innovadora”. En aquest sentit, ha fet esment a projectes com el dentista municipal, el Konsulta’m, la unitat antidesnonaments o el model de les superilles. També s’ha referit a la “capacitat d’atracció” de la ciutat amb esdeveniments com el MWC, l’ISE o la Copa Amèrica de Vela i ha celebrat haver “posat fre” a les cases d’apostes i les macrocuines i haver tancat “milers” de pisos turístics.

Publicitat

Finalment, ha agraït al PSC el govern estable dels darrers quatre anys i ha agraït el suport d’ERC als pressupostos municipals i per a grans acords de ciutat. “Barcelona és una ciutat progressista”, ha sentenciat. Laia Bonet també ha aprofitat el seu torn per agrair també el suport d’alguns grups en l’aprovació dels pressupostos i ha criticat que l’alcaldable de Junts, Xavier Trias, “es dediqui a parlar malament de Barcelona”.

Crítiques de l’oposició

El líder republicà a l’Ajuntament, Ernest Maragall, ha indicat que és l’últim debat d’un cicle “esgotat” i ha afirmat que no s’està “creant ciutat”. Al govern municipal li ha criticat “l’apropiació de mèrits aliens i la centrifugació de responsabilitats”. Segons Maragall, Barcelona avui està “aturada” després de dos mandats de receptes “fallides” com ara en el manteniment de l’espai públic, el turisme o el preu del lloguer, que ha assenyalat s’ha augmentat un 40% durant el mandat de Colau.

El regidor de Junts Joan Rodríguez ha criticat que “malgrat l’esperpèntica i falsa sortida de Jaume Collboni del govern de la ciutat per defugir la responsabilitat que té en l’actual situació de la ciutat, el PSC prefereix atacar a Trias abans que fer autocrítica” en l’informe sobre l’Estat de la ciutat 2022. “L’entenc, senyora Bonet, perquè és l’alcalde Trias qui genera la il·lusió més gran de canvi en aquesta ciutat”, ha afirmat, tot afegint que avui en dia “Barcelona és una ciutat antipàtica, en què és difícil viure”.

Et pot interessar  Aragonès titlla la proposta de finançament d'Illa de "cafè descafeïnat i aigualit per a tothom"

En el mateix sentit s’ha expressat, el president del grup municipal de Ciutadans, Paco Sierra, que ha considerat que caldria fer un ple específic sobre l’Estat de la ciutat. El regidor també ha criticat que la seguretat a la ciutat ha empitjorat des que Colau és a l’alcaldia. “Barcelona és líder en ocupacions”, ha denunciat tot afegint que la ciutat és una de les més insegures de l’Estat. Sierra ha criticat que l’informe municipal conclou que la ciutat “va millor que mai”. “Els petits i mitjans autònoms no diuen el mateix”, ha reblat tot criticant els als impostos que han de pagar.

El regidor dels populars, Josep Bou, també ha lamentat que la “seguretat s’ha convertit en un problema important de la ciutat” i ha constatat que ha fracassat la política d’habitatge del consistori. Davant d’això ha considerat que “cal mobilitzar els solars buits” i “agilitzar les llicències i els permisos”.

Per la seva banda, la regidora de Valents, Eva Parera, ha considerat que el govern municipal ha confós “la publicitat electoral amb l’informe de l’Estat de la ciutat”. “Hi ha massa silencis”, ha dit tot destacant que el punt que mñes preocupa els barcelonins només ocupa quatre pàgines de les vuitanta que té el document. Parera ha recordat que cada dia es registren 450 delictes diaris i que hi ha hagut un augment exponencial dels que tenen una motivació sexual, cosa que, a parer seu, mostra que “els punts liles no funcionen”. També ha criticat que l’informe no fa cap referència als narcopisos ni a les màfies i als menors no legals que estan en mans d’aquests grups organitzats.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut