Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Barcelona sanciona 123 persones per no obeir l’ordre de confinament

La ciutat comtal ajorna l’inici de les multes de la Zona de Baixes Emissions previst inicialment per a l’abril

Avatar
Agències 16/03/2020
Imatge d'un senyal de la ZBE instal·lat al ramal de la sortida 14 de la Ronda de Dalt, a l'Hospitalet de Llobregat, el 23 de desembre de 2019. (Horitzontal)

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha sancionat 123 persones i ha fet prop de 2.000 avisos a ciutadans al carrer durant el primer dia de vigència del reial decret llei d’estat d’alarma. Segons ha anunciat el tinent d’alcaldia de seguretat, Albert Batlle, diumenge també es van fer 3 actes d’inspecció i 250 avisos a locals. Batlle ha apel·lat la ciutadania perquè compleixi amb la normativa continguda en el real decret llei “que estableix en quines circumstàncies es poden produir desplaçaments en l’interior de la ciutat”.

LA ZBE en pausa

Ajornat l’inici del període sancionador de la Zona de Baixes Emissions Rondes Barcelona, previst inicialment per al pròxim 1 d’abril. Així ho ha reconegut aquest dilluns el tinent d’alcaldia de seguretat, Albert Batlle, que ha admès en relació a les multes que “determinades mesures s’hauran de posposar” arran del coronavirus. Per tant, la ZBE continua en vigència però res canviarà a partir de l’1 d’abril, que es continuarà sense sancionar com s’ha fet des de l’entrada en funcionament “atenent el moment d’excepcionalitat i seguint totes les recomanacions de les autoritats sanitàries amb l’objectiu compartit de limitar la propagació del covid-19”.