Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Barcelona insta l’Estat a desafectar l’edifici de la prefectura de Via Laietana com a centre operatiu policial

La proposta d'ERC ha tirat endavant amb el suport de TriasxBCN, BComú i l'abstenció del PSC, que considera que "la proposta oblida algunes coses"

|

- Publicitat -

El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres la proposta d’ERC que demana instar l’Estat espanyol a desafectar l’edifici de Via Laietana, la Prefectura Superior de Policia de Catalunya, com a centre operatiu policial, tenint en compte que va ser la comissaria on la policia franquista torturava les persones dissidents. La proposta d’ERC ha obtingut el suport de Trias per Barcelona i BComú, mentre que el PSC s’ha abstingut i PP i Vox han votat en contra.

El republicà Ernest Maragall ha celebrat que aquesta desvinculació suposa “només començar a esborrar el gravíssim dany causat a milers de ciutadans durant més de 40 anys”. En aquest sentit, també s’acorda la petició de transferència a les institucions catalanes perquè en facin la resignificació en un centre de memòria i documentació sobre la repressió franquista.

Publicitat

El govern municipal, format pel PSC, ha optat per abstenir-se en la votació, ja que, a parer del tinent d’alcaldia Jordi Valls, “la proposta oblida algunes coses”. “Parlem d’un edifici que actualment té un ús que pot agradar més o menys, però que utilitzen els cossos de seguretat de l’estat, que formen part d’un estat de dret democràtic“, ha dit Valls.

El text que ha presentat ERC al plenari municipal també contempla la restitució del faristol commemoratiu de davant de l’edifici. Sobre aquesta qüestió, Jordi Valls ha informat que està en fase de restauració “perquè va patir atacs vandàlics” i en els pròxims dies es procedirà a la seva recol·locació.

Et pot interessar  ERC, Comuns i CUP signen un compromís per a no pactar amb Vox ni amb Aliança Catalana
Publicitat

Opinió

Minut a Minut