Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Assembles territorials de l’ANC denuncien la injerència dels partits al SN i assenyalen Roger Heredia

|

- Publicitat -

Ara fa unes setmanes us explicàvem la duríssima carta de 7 assemblees locals de l’ANC sobre el paper partidista de Roger Heredia en el si de l’Assemblea Nacional Catalana, un fet incompatible segons els estatus de l’entitat. La missiva assegurava que qui va formar part de les llistes d’ERC havia “creuat absolutament totes les línies ètiques”.

Ara, però, la denuncia va més enllà i afecta el cor de l’entitat. En un nou comunicat expliquen que les últimes eleccions de l’ANC van servir als partits per introduir persones “amb paga” a l’ens sobiranista i tornen a posar d’exemple el mosso Roger Heredia. A més, denuncien que es va presentar a través de la territorial de l’Ebre “malgrat que fa anys que no hi viu” per assegurar-se la representació.

Publicitat

El comunicat narra que davant les “diferències insalvables” amb Heredia i que la direcció no el destituïa tot i “no acomplir amb els estatus” es van crear assembles territorials paral·leles que segueix treballant.

El nou episodi d’aquest serial de l’ANC a les terres de l’Ebre va passar aquest 27 d’abril, quan el coordinador va voler accedir a la base de dades per atendre una consulta d’un soci i ajudar-lo a crear una nova territorial. Segons aquestes assemblees territorials, “amb la sorpresa” va veure “que ja no hi tenia accés”.

Expliquen que després de preguntar a la presidenta de l’entitat, va saber que l’havien destituït del càrrec perquè el dia 6 de març li havia caducat. “Mai en els anys de vida de l’ANC s’havia destituït ningú per aquest motiu, sense cap avís previ, sense seguir els procediments establerts per portar a cap el relleu d’un càrrec” asseguren.

Et pot interessar  Capella lamenta que la falta de pressupost impedirà iniciar els 1.700 pisos socials compromesos a Barcelona

En la carta expliquen que hi ha molts altres casos similars arreu del país que segueixen exercint el càrrec amb el mandat caducat i carreguen contra la direcció: “Malauradament, els Estatuts que al seu moment no van servir per solucionar un conflicte d’arrel purament partidista que ha fet miques l’ANC Terres de l’Ebre, sí que els han servit ara, en ple confinament i sense possibilitat de reunir-nos, per destituir amb traïdoria un coordinador i marginar unes assemblees territorials que, malgrat tot, continuaven actives”.

Podeu llegir aquí la carta íntegra de les 7 territorials de l’ANC de les Terres de l’Ebre i que, segons els impulsors, segueix rebent adhesions i està obert a més firmes: “Salvem ANC“.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut