Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Almacelles retira la bandera d’Europa en senyal de protesta

|

- Publicitat -

L’ajuntament d’Almacelles (Segrià) ha dut una iniciativa que podria estendre’s arreu del territori català: han retirat la bandera d’Europa en senyal de protesta.

Segons explica El Segre, arran de l’acte de constitució del Parlament Europeu a Estrasburg, i com a acte reivindicatiu i de protesta pacífica per la vulneració dels drets dels eurodiputats catalans independentistes, Carles Puigdemont, Oriol Junqueres i Toni Comin, que han impedit que es presentessin a la cambra europea i prendre l’escó d’eurodiputat que els hi correspon, l’Ajuntament d’Almacelles ha decidit retirar la bandera representativa de les institucions europees dels diferents espais públics de la vila.

Publicitat

Segons ha manifestat l’alcaldessa en funcions, Vanesa Olivart, aquesta iniciativa romandrà fins que no se’ls accepti com a eurodiputats i espera que sigui una mesura que també prenguin altres municipis de Catalunya.

Vox denuncia 30 ajuntaments del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre per incompliment de la llei de banderes

D’altra banda, avui, la formació ultradetrana Vox ha denunciat una trentena d’ajuntaments del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre pel suposat incompliment de la llei que regula l’ús de la bandera espanyola i altres banderes. Les denúncies, segons el vicesecretari de Vox a la demarcació, Jordi Ferré, han estat registrades aquest dijous al matí davant la subdelegació del govern espanyol a Tarragona amb l’objectiu que s’obligui els consistoris a fer onejar la bandera espanyola “sens falta”, “com en la resta de municipis espanyols”. Entre els ajuntaments figuren l’Albiol, l’Aleixar, Alforja, Almoster, Amposta, l’Arbolí, Argentera, les Borges del Camp, Botarell, Capafonts, Castellvell, Colldejou, Duesaigües, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, La Febró, La Selva del Camp, Maspujols, Montbrió del Camp, Mont-roig, Prades, Pratdip, Riudecanyes, Riudecols, Riudoms, Tortosa, Vilanova d’Escornalbou, Vilaplana, Vinyols i els Arcs, a més de Reus, denunciat anteriorment.

Et pot interessar  L'advocat del TJUE reitera a Espanya que obligar un eurodiputat a jurar la Constitució "contravé" la legislació europea
Publicitat

Opinió

Minut a Minut