Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Alcaldes de l’AMI són interceptats per la Guàrdia Civil en un nou intent de coaccionar el moviment independentista

Molts han destacat que no havien vist tants esforços ni tan sols després dels atemptats a Barcelona i Cambrils

|

- Publicitat -

Aquest dimarts, diversos alcaldes de l’Associació de Municipis per la Independència es dirigien a una trobada amb batlles de la Catalunya Nord a Prats de Molló quan han estat aturats per la Guàrdia Civil. Agents de la policia espanyola els han identificat, en el que ha estat definit a RAC1 pel president de l’entitat, Josep Maria Cervera, com “un nou intent de coacció i repressió al moviment independentista”.

I és que aquesta actuació de les forces de seguretat de l’Estat bé es podria interpretar com -en paraules de Cervera- un “intent d’infundir por perquè renunciem a les nostres idees”. Tant en declaracions a RAC1 com al diari ‘El Món’, altres alcaldes han coincidit amb ell, han destacat les dimensions del control policial i han afirmat que no havien vist tants esforços ni tan sols després dels atemptats de 2017 a Barcelona i Cambrils.

Publicitat

Segons ha explicat el periodista Quico Sallés, els agents han interrogat els alcaldes sobre on anaven i què anaven a fer. “La situació ha estat una mica absurda perquè podíem escoltar les converses amb la central, tenien connectats els altaveus… i demanaven coses com si estàvem al corrent de pagar a Hisenda!”, ha explicat un alcalde de La Noguera a ‘El Món’. A un altre batlle li han dit que volien “comprovar que no portessin alcohol i tabac”.

Sallés ha assegurat que un cop s’havia iniciat la reunió dels batlles, els controls s’han desmuntat. A més, alcaldes del Ripollès han dit al periodista que no eren els agents habituals de la zona, on només hi sol haver una patrulla.

Et pot interessar  En llibertat provisional el talp dels Mossos a la Guàrdia Civil i presumpte blanquejador de diners
Publicitat

Opinió

Minut a Minut