Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Albiol apressa el futur govern espanyol a modificar la llei del menor per perseguir penalment els agressors sexuals

L'alcalde de Badalona alerta que “si aquestes actuacions no tenen conseqüències, se seguiran repetint”

|

- Publicitat -

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, urgeix al futur govern espanyol a impulsar una modificació de la llei del menor per castigar penalment els adolescents que cometin una agressió sexual. Després que els Mossos hagin detingut dos menors en relació a la violació en grup a una noia també menor el passat 3 de juny, l’alcalde ha reclamat de nou canvis legals “perquè no pot ser que la única pena sigui que els pares dels autors paguin una multa”. “No dic que el noi hagi d’anar a la presó, però ha d’haver un punt entremig entre l’empresonament i la situació actual, en què no passa res”, ha dit en una atenció als mitjans aquest divendres al migdia. Albiol ha avisat que “si aquestes actuacions no tenen conseqüències, es seguiran repetint”.

Xavier García Albiol ha assegurat que ell és “el primer” que defensa que cal un “treball transversal” per evitar les agressions sexuals comeses per menors, però ha recalcat que “no n’hi ha prou amb un anàlisi educatiu i social”. “No és raonable ni admissible que aquestes accions no tinguin conseqüències penals”, ha insistit novament aquest divendres, tot recalcant un missatge que ja va defensar al juny, quan va transcendir la violació grupal de la qual ara s’han detingut dos menors.

Publicitat

L’alcalde de Badalona reclama al futur govern espanyol que afronti la reforma de la llei del menor de forma prioritària, “perquè està molt bé fer actes simbòlics de condemna i lamentació, però s’ha de passar urgentment als fets”.

“Un menor que comet un acte tan greu, ha de tenir conseqüències”, ha asseverat, si bé ha evitat concretar quines haurien de ser aquestes penes. Albiol deixa aquesta qüestió en mans d’una futura comissió d’esperts “que pugui indicar quines serien les millors decisions”.

L’alcalde ha insistit que, si no s’afronta un canvi legal que castigui penalment les violacions comeses per menors, aquestes se seguiran succeïnt. Al mateix temps, ha assegurat que Badalona “no té un problema de violència sexual diferent del que puguin tenir altres ciutats d’un tamany similar”.

Pel que fa a la personació com acusació popular que va acordar l’ajuntament al juny, l’alcalde ha advertit i lamentat que “en el 99% dels casos” aquest tràmit acaba sent rebutjat pels jutges. Per això ha insistit de nou en modificar la llei.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut